THE MACALLAN EN BENTLEY MOTORS BUNDELEN HUN KRACHTEN IN EEN BUITENGEWONE REIS NAAR EEN MEER DUURZAME TOEKOMST

THE MACALLAN EN BENTLEY MOTORS BUNDELEN HUN KRACHTEN IN EEN BUITENGEWONE REIS NAAR EEN MEER DUURZAME TOEKOMST

  • The Macallan en Bentley vormen door een nieuwe samenwerking een wereldwijd partnerschap gericht op duurzaamheid
  • Expertise in koolstofneutraliteit, duurzame werkmethodes en samenwerking met de natuur worden gedeeld en ontwikkeld
  • Bentley lanceert nieuwe hybride op The Macallan Estate
  • Gezamenlijk ontwikkelde producten en belevingen volgen

The Macallan single malt Scotch whisky en de Britse constructeur van luxewagens Bentley Motors hebben een uniek partnerschap aangekondigd dat zal voortbouwen op hun rijke verleden om onderscheidende samenwerkingen te ontwikkelen en hun visie op een duurzamere toekomst te verbreden.

 

De twee leidende merken op wereldschaal vinden elkaar in hun toewijding aan meesterschap, vakkennis, creativiteit en innovatie en gaan ervaringen uitwisselen in duurzaamheid en andere gebieden van hun respectieve sectoren, terwijl ze ondertussen blijven streven naar de compromisloze uitmuntendheid waar ze beroemd om zijn.

 

Door het meesterschap in het maken van whisky van The Macallan samen te brengen met de expertise van Bentley Motors in de wereld van de luxewagens zal de samenwerking inspirerende nieuwe producten tot stand doen komen en meeslepende ervaringen bieden die samen met een toewijding aan een meer progressieve wereld, tijdloze luxe brengen.

 

Het wereldwijde partnerschap van de merken werd vandaag aangekondigd in The Macallan Estate in de Schotse regio Speyside, tegelijk met de lancering van een nieuwe hybride Bentley – de volgende stap in Bentley’s reis om een wereldwijde leider in duurzame luxemobiliteit te worden als onderdeel van zijn Beyond100-strategie.

Adrian Hallmark, voorzitter en CEO van Bentley, vertelt: “Van Bentley de meest duurzame constructeur van luxewagens maken is een opwindende reis, en ik ben verheugd dat we samen met The Macallan werken aan één gemeenschappelijk doel: allebei leiders worden in onze sector terwijl we timmeren aan een duurzamere toekomst. De komende maanden en jaren zullen we van elkaar leren om onze programma’s samen voorwaarts te stuwen, en onderweg zullen we aan een aantal echt buitengewone projecten en producten werken. Onze beide merken delen dezelfde ethiek: de passie voor uitzonderlijke kwaliteit, respect voor artisanaal vakmanschap en vandaag ook een gedrevenheid naar een echte, wereldwijd toonaangevende duurzaamheid. Ik kijk uit naar het gezamenlijke avontuur.”

Igor Boyadjian, Managing Director van The Macallan, zei: “The Macallan en Bentley Motors hebben elk een rijk verleden en delen waarden als meesterschap, vakkennis, creativiteit en innovatie. Onze samenwerking biedt een opmerkelijke kans om onze door de tijd verworven kennis te vergelijken en van elkaar te leren. Op die manier ondersteunen we een frisse manier van denken over onze zaken, onze klanten en uiteindelijk onze producten.”

“Een belangrijk aandachtspunt van de samenwerking wordt onze toewijding aan een duurzamere toekomst. Het adembenemende natuurlandschap in The Macallan Estate vormt het perfecte platform voor ons om samen aan deze opwindende en buitengewone reis te beginnen.”

The Macallan is in 1842 opgericht door Alexander Reid op een plateau boven de rivier Spey in het noordoosten van Schotland en is wereldwijd gekend om zijn buitengewone single malt whisky’s. Omdat het al bijna 200 jaar wordt gevoed door de natuur is duurzaamheid een constante leidraad voor het merk. De brede duurzaamheidsstrategie bestaat uit een reeks elementen zoals: teruggeven aan gemeenschappen, The Macallan Estate verzorgen, progressieve verpakkingen en samenwerken met duurzame partners.

Een van de hoofddoelstellingen is om koolstofneutraal te werken tegen 2030, sneller dus dan de doelstellingen van de algehele whisky-industrie, en het promoten van een verantwoorde manier van bevoorraden en het cultiveren van een wereldwijde gemeenschap van ambachtslui. Het merk heeft zich er ook toe verbonden om tegen 2025 een volledig elektrisch personenwagenpark te hebben op The Macallan Estate. Na de aankondiging van het partnerschap met Bentley Motors, zal het merk nog dit jaar twee hybride Bentleys in ontvangst nemen.

Bentley Motors is in 1919 opgericht in Londen en verwierf al snel faam in de autosportwereld. Vervolgens nam het een ongeëvenaarde positie aan de top van de autosector in, door luxe en prestaties op een unieke en onovertroffen manier te combineren. Bentley Motors is het meest gegeerde merk van luxewagens ter wereld en ondergaat vandaag de grootste transformatie in zijn 102-jarige geschiedenis. De Beyond100-strategie die in november van vorig jaar werd voorgesteld maakt dat Bentley de wereldwijde leider wordt in duurzame luxemobiliteit door zich op duurzaamheid te richten in drie sleutelgebieden:

  • Producten, met een volledig geëlektrificeerd gamma tegen 2023, de eerste batterij-elektrische Bentley in 2025 en een puur elektrisch gamma tegen 2030.
  • Werking, gestoeld op Bentley’s basis in Crewe die de eerste erkende koolstofneutrale fabriek voor luxewagens in de wereld is met als bedoeling om alle activiteiten koolstofneutraal te maken
  • Mensen, met een nieuwe strategie rond Diversiteit en Inclusie die onze verschillen eert en tegelijk diversiteit en inclusie bemoedigt in heel het personeelsbestand, managementposities inbegrepen

Het partnerschap richt zich in het begin op een aantal kerngebieden zoals de gedeelde reis naar koolstofneutraliteit van beide merken, innovatief onderzoek naar het verwerven van duurzame materialen en teamwerk in de zoektocht naar duurzame, plaatselijke leveranciers.

De komende jaren zal het daarnaast nog leiden tot een breed gamma aan projecten, zoals gezamenlijk ontwikkelde producten van zowel The Macallan als Bentley, verzorgde klantenbelevingen en samen georganiseerde evenementen. De komende maanden worden meer details onthuld.

Contacteer ons
Bernard Van Bellingen PR Manager, Bentley - Bugatti - Lamborghini
Bernard Van Bellingen PR Manager, Bentley - Bugatti - Lamborghini
Over Bentley Brussels

Press room Bentley Brussels voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018. Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018. Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 


NL : © 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   


Bentley Brussels
Grote Baan 399, Grand Route
B-1620 Drogenbos