Steenfineer door Mulliner – een volgende stap in hedendaagse Britse luxe

Steenfineer door Mulliner – een volgende stap in hedendaagse Britse luxe

Hedendaagse lichtgewichtelementen ontwikkeld door Mulliner

• Bentley verlegt de grenzen voor luxe-interieurs met nieuwe en
zeldzame materialen
• Hedendaagse lichtgewichtelementen ontwikkeld door Mulliner
• Vier exclusieve kleuren: Galaxy, Autumn White, Terra Red en Copper

Mulliner, de afdeling van Bentley Motors die instaat voor maatwerk tot in het kleinste detail, introduceert een volgende stap in hedendaagse Britse luxe voor de autosector: steenfineer.

 

Deze innovatieve interieurafwerking maakt gebruik van ultramoderne technologie om te komen tot een hedendaagse uiting van luxe op basis van een natuurlijk product met een vormingsproces van meer dan 200 miljoen jaar.

 

De leisteen en het kwartsiet worden op duurzame wijze ontgonnen in streng geselecteerde steengroeves in Rajahstan en Andhra Pradesh, India, een land met een lange en rijke geschiedenis in steenhouwen. Steendeeltjes worden van grotere stukken gekapt en behandeld met glasvezel en een speciaal soort hars. Tot slot worden ze vormgegeven en met de hand afgewerkt door het wereldvermaarde team van Mulliner in het hoofdkwartier van Bentley in Crewe, Engeland.

 

Het steenoppervlak van het fineer is slechts 0,1 mm dik, waardoor het extreem licht en doorschijnend is, zodat de elegante korrel en het patroon in de steen zichtbaar zijn voor de inzittenden van de wagen.

 

Geoff Dowding, directeur van Mulliner Operations, vertelt: "Bentley is een gerenommeerd expert op het vlak van met de hand bewerkt hout en leder, en nu verkennen we nieuwe, verfijnde en zeldzame materialen om onze klanten nog meer keuze op maat van hun wensen te bieden. Het gebruik van steenfineer is een primeur bij Bentley, maar slechts het begin van wat we met dit luxueuze en unieke materiaal van plan zijn."

 

Mulliner biedt het steenfineer met een natuurlijke afwerking aan voor de Continental en Flying Spur, in vier kleuren : Galaxy, Autumn White, Terra Red en Copper. Net zoals bij elke uitrusting op maat kunnen klanten die interesse hebben in het steenfineer contact opnemen met het maatwerkteam van Mulliner, dat vervolgens samen met de klant zijn/haar individuele wensen bekijkt.

 

Mulliner – uniek design

 

Mulliner is de afdeling die een antwoord biedt op de wensen van Bentleys meest veeleisende klanten. In de wereld van Mulliner is alles mogelijk. Van eenvoudige vragen zoals een monogram in de bekleding tot minutieuze koetswerkaanpassingen op maat die enkel kunnen worden uitgevoerd met de beproefde expertise van een doorgewinterd koetswerkbouwer: de getalenteerde en toegewijde specialisten van Mulliner tillen luxe naar een ongezien niveau en creëren een uniciteit van een zeldzame orde.

 

 

 

Contacteer ons
Sylvie Huwart Press Relations, Bentley Belgium, a division of s.a. D'Ieteren n.v.
Sylvie Huwart Press Relations, Bentley Belgium, a division of s.a. D'Ieteren n.v.
Over Bentley Brussels

Press room Bentley Brussels voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018. Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018. Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 


NL : © 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   


Bentley Brussels
Grote Baan 399, Grand Route
B-1620 Drogenbos