Steenfineer door Mulliner – een volgende stap in hedendaagse Britse luxe

Steenfineer door Mulliner – een volgende stap in hedendaagse Britse luxe

Hedendaagse lichtgewichtelementen ontwikkeld door Mulliner

Vrijdag 15 januari 2016 — • Bentley verlegt de grenzen voor luxe-interieurs met nieuwe en
zeldzame materialen
• Hedendaagse lichtgewichtelementen ontwikkeld door Mulliner
• Vier exclusieve kleuren: Galaxy, Autumn White, Terra Red en Copper

Mulliner, de afdeling van Bentley Motors die instaat voor maatwerk tot in het kleinste detail, introduceert een volgende stap in hedendaagse Britse luxe voor de autosector: steenfineer.

 

Deze innovatieve interieurafwerking maakt gebruik van ultramoderne technologie om te komen tot een hedendaagse uiting van luxe op basis van een natuurlijk product met een vormingsproces van meer dan 200 miljoen jaar.

 

De leisteen en het kwartsiet worden op duurzame wijze ontgonnen in streng geselecteerde steengroeves in Rajahstan en Andhra Pradesh, India, een land met een lange en rijke geschiedenis in steenhouwen. Steendeeltjes worden van grotere stukken gekapt en behandeld met glasvezel en een speciaal soort hars. Tot slot worden ze vormgegeven en met de hand afgewerkt door het wereldvermaarde team van Mulliner in het hoofdkwartier van Bentley in Crewe, Engeland.

 

Het steenoppervlak van het fineer is slechts 0,1 mm dik, waardoor het extreem licht en doorschijnend is, zodat de elegante korrel en het patroon in de steen zichtbaar zijn voor de inzittenden van de wagen.

 

Geoff Dowding, directeur van Mulliner Operations, vertelt: "Bentley is een gerenommeerd expert op het vlak van met de hand bewerkt hout en leder, en nu verkennen we nieuwe, verfijnde en zeldzame materialen om onze klanten nog meer keuze op maat van hun wensen te bieden. Het gebruik van steenfineer is een primeur bij Bentley, maar slechts het begin van wat we met dit luxueuze en unieke materiaal van plan zijn."

 

Mulliner biedt het steenfineer met een natuurlijke afwerking aan voor de Continental en Flying Spur, in vier kleuren : Galaxy, Autumn White, Terra Red en Copper. Net zoals bij elke uitrusting op maat kunnen klanten die interesse hebben in het steenfineer contact opnemen met het maatwerkteam van Mulliner, dat vervolgens samen met de klant zijn/haar individuele wensen bekijkt.

 

Mulliner – uniek design

 

Mulliner is de afdeling die een antwoord biedt op de wensen van Bentleys meest veeleisende klanten. In de wereld van Mulliner is alles mogelijk. Van eenvoudige vragen zoals een monogram in de bekleding tot minutieuze koetswerkaanpassingen op maat die enkel kunnen worden uitgevoerd met de beproefde expertise van een doorgewinterd koetswerkbouwer: de getalenteerde en toegewijde specialisten van Mulliner tillen luxe naar een ongezien niveau en creëren een uniciteit van een zeldzame orde.

 

 

 

Sylvie Huwart Press Relations at Bentley Belgium, a division of s.a. D'Ieteren n.v.