Puur vakmanschap: de Bentley Continental GT First Edition

Puur vakmanschap: de Bentley Continental GT First Edition

§  Exclusieve First Edition is de ultieme versie van de legendarische Grand Tourer

§  Aankleding in handen van bekroond designteam van Bentley

§  Topuitrusting omvat Bentley Rotating Display

§  Unieke Dual Veneers standaard voorzien, inclusief het buitengewone Grand Black

§  Mulliner Driving Specification, City Specification en Touring Specification dragen bij tot de meest luxueuze Grand Tourer ooit

Bentley Motors creëerde een exclusieve First Edition van de nagelnieuwe Contintental GT. Deze ultieme versie van de Grand Tourer vormt het toppunt van Bentley’s vakmanschap: met de hand vervaardigd en ontworpen in Groot-Brittannië.

Uitzonderlijk maatwerk: de aankleding van het interieur van de Benley Continental GT First Edition werd nauwgezet opgevolgd door het designteam van Bentley. Het nieuwe model combineert de meest verfijnde features die beschikbaar zijn op de derde generatie van de Continental GT tot de meest luxueuze Grand Tourer die ooit is gebouwd.

Een verbluffende bundeling van technologie en design: de First Edition pakt uit met het unieke Bentley Rotating Display. Met dit systeem kan de bestuurder naadloos switchen tussen drie verschillende dashboarddisplays die mee de sfeer van het interieur bepalen. Het standaard 12,3” groot touchscreen kan naar keuze worden omgeschakeld naar een weergave met klassiekere instrumenten of zelfs een weergave van drie analoge wijzerplaten. Wanneer de motor wordt uitgeschakeld, wordt er geswitcht naar het derde display met enkel houtfineer voor een ononderbroken houten inzet over de volledige breedte van het dashboard.

Klanten kunnen kiezen uit vier unieke Dual Veneers voor de afwerking van het dashboard. De prachtige houtopties omvatten Tamo Ash, Liquid Amber, Dark Staines Madrona en Dark Fiddleback Eucalyptus; altijd in combinatie met Grand Black dat is voorbehouden voor de First Edition.

De uitzonderlijke afwerkingsmogelijkheden dragen bij tot een nog royaler gevoel van ruimte in een interieur dat standaard al erg weelderig is aangekleed. Ze vormen een aanvulling op het opmerkelijke interieurdesign dat nog wordt benadrukt door de sfeerverlichting en de verlichte Bentley-deurdrempels wanneer de deuren worden geopend.

Om de prestaties van de 6.0-liter W12 twin-turbo TSI-motor in de nieuwe Grand Tourer te benadrukken is de First Edition standaard uitgerust met het pack Mulliner Driving Specification. Dit pack stelt de bestuurder centraal want het bestaat uit geperforeerde aluminium pedalen, tot hoogglans gepolijste doppen voor olie en andere vloeistoffen, en unieke 22”-velgen beschikbaar in een heldere kleur, in het zwart, met de hand gepolijst of met een volledige gepolijste afwerking.

Dit pack wordt verder vervolledigd door het ‘diamond-in-diamond’-patroon voor de bekleding van stoelen, deuren en achterste zijpanelen die allemaal zijn afgewerkt met een unieke contrasterende stiknaad die enkel beschikbaar is op de First Edition.

Andere belangrijke elementen uit de ellenlange lijst van standaardvoorzieningen zijn de packs City Specification en Touring Specification die onder meer Park Assist omvatten, voetgangerdetectie en verkeersbordenherkenning. Het Bentley-audiosysteem van 650 watt kan worden geüpgraded naar een Bang & Olufsen-systeem van 1.500 watt of, voor de pure hifiliefhebbers, het topaudiosysteem van Naim met 2.200 watt.

Discrete logo’s met de Union Flag First Edition in de auto en op het koetswerk van de Continental GT, samen met de unieke Union Flag-deurdrempels verraden de uitzonderlijke adelbrieven van dit model.

Contacteer ons
Sylvie Huwart Press Relations, Bentley Brussels
Sylvie Huwart Press Relations, Bentley Brussels
Over Bentley Brussels

Press room Bentley Brussels voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018. Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018. Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 


NL : © 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   


Bentley Brussels
Grote Baan 399, Grand Route
B-1620 Drogenbos