NIEUWE MULLINER-UITRUSTING OP MAAT VOOR FLYING SPUR

NIEUWE MULLINER-UITRUSTING OP MAAT VOOR FLYING SPUR

Gespecialiseerde maatwerkafdeling Mulliner brengt dromen van Bentley-klanten tot leven

Maandag 7 maart 2016 — - Nieuw gamma Mulliner-uitrusting op maat voor Flying Spur

- Fleskoeler, verstuivers in sterlingzilver en houtfineer met lakafwerking

- Gespecialiseerde maatwerkafdeling Mulliner brengt dromen van Bentley-klanten tot leven

- Bentley Flying Spur koppelt toonaangevende verfijning aan moeiteloze prestaties

 

 

Mulliner, de eigen maatwerkafdeling van Bentley, presenteert haar nieuwste gamma op maat gemaakte creaties voor de Flying Spur en biedt klanten zo nog meer personaliseringsmogelijkheden voor de vierdeurs luxeberline.

Nieuw en voor het eerst beschikbaar in de Flying Spur zijn een fleskoeler tussen de achterzetels, houtfineer met lakafwerking, leder met Mulliner-stikpatroon, verstuivers in sterlingzilver en een met leder bekleed opbergcompartiment. De nieuwe personaliseringsopties zijn maar enkele van de onbegrensde mogelijkheden waarvoor klanten terechtkunnen bij Mulliner en zetten de reputatie van de Flying Spur als uitzonderlijk luxueuze en verfijnde wagen voor zowel werk als ontspanning extra in de verf.

De Flying Spur is beschikbaar met een 4,0-liter V8 of indrukwekkende 6,0-liter W12, die het toonaangevende comfort en raffinement onderbouwen met immense prestaties.

Geoff Dowding, directeur van Mulliner, licht toe: “Mulliner biedt klanten personaliseringsmogelijkheden bovenop de meer dan één miljoen combinaties die ze al ter beschikking hebben. Om op maat gemaakte uitrustingselementen te creëren, hebben we een goed inzicht nodig in de wensen en eisen van klanten. De Flying Spur is voor ons perfect geschikt om hun ideeën concreet te maken.”

Fleskoeler van Mulliner

De Flying Spur is nu voor het eerst beschikbaar met een luxueus uitgevoerde fleskoeler. Die biedt achterin plaats voor een schuin geplaatste champagnefles, een flessenstop en twee unieke champagneflûtes, verscholen achter mat glas met een lijst van glanzend chroom.

De flûtes (met voet in de vorm van het Bentley-velgspaakpatroon) kunnen stabiel in speciaal ontworpen flûtehouders in de centrale armsteun worden geplaatst. Als de fleskoeler en de glazen niet gebruikt worden, kan de centrale armsteun worden opgeklapt waardoor de vijfde zitplaats weer vrijkomt.

Elke fleskoeler wordt op bestelling gemaakt. Hij wordt door hooggeschoolde vaklui met de hand vervaardigd en bekleed in het atelier van Mulliner. Het hele proces neemt 15 uur in beslag.

 

Houtfineer met lakafwerking

Bentley brengt kleuren uit zijn uitgebreide gamma exterieurlakken naar het interieur met voor het eerst in de Flying Spur houtfineer met lakafwerking.

De prachtige lakafwerking creëert een ultramoderne look die perfect aansluit bij het ruime assortiment lederen bekledingen dat voor het interieur beschikbaar is.

Het houtfineer wordt zorgvuldig geselecteerd door de meestervaklui van Bentley en vervolgens in perfect spiegelbeeld op het substraat aangebracht. Het houtfineer wordt daarna met de hand geschuurd en vernist. Een nauwkeurig aangebrachte laklaag zorgt voor een onberispelijke afwerking. Na het lakken wordt het houtfineer nog met lamswol opgepoetst om het te doen glanzen als een spiegel.

Verstuivers in sterlingzilver

Mulliner wijzigde de deuren van de Flying Spur en voorzag ze van smaakvolle en handige zilveren verstuivers met Bentley-embleem. De verstuivers in sterlingzilver voor de passagiers achterin kunnen worden gebruikt om een waternevel of parfum te verstuiven, voor een aangename geur of als verfrissing.

Elke verstuiver heeft een glanzende afwerking en is discreet en veilig ondergebracht in een specifieke houder in de bekleding van de deur achteraan.


Met leder bekleed opbergcompartiment

De middenconsole van de Flying Spur kan achterin worden voorzien van een met de hand gemaakt opbergcompartiment. Het luxueuze en handige compartiment omvat een houder voor een horloge en een vakje waarin manchetknopen, munten, enz. veilig kunnen worden opgeborgen.

Voor de lederen bekleding aan de binnenkant suggereert Mulliner een onverwachte explosie van kleur, zoals het mandarijnoranje ‘Hidden Delights’. De contrasterende kleur, geïnspireerd door de Saville Row-traditie van maatkleding, demonstreert hoe ver de personaliseringsmogelijkheden van Mulliner reiken.

Karakteristiek Mulliner-stikpatroon

Het karakteristieke Mulliner-stikpatroon is nu ook beschikbaar voor de middenconsole van de Flying Spur, wat visueel een subtiel maar treffend extra accent oplevert. Het technisch complexe patroon kan ook worden toegepast op de zijkussens van de zetels en de deurpanelen, voor een luxueus en knus effect.

Mulliner – uniek design

Mulliner is de afdeling die een antwoord biedt op de wensen van Bentleys meest veeleisende klanten. Limited Editions van Mulliner zijn een uiting van zorgvuldig uitgekozen en inspirerende thema's. Ze kunnen elk afzonderlijk een bijzondere betekenis hebben voor klanten in specifieke markten, maar wat ze alle gemeen hebben, is het Mulliner-vakmanschap van het hoogste niveau – dat het luxeconcept van Bentley naar een nog hoger niveau tilt.

Mulliner Limited Editions hebben een uniek design en hebben daardoor alle het potentieel om uit te groeien tot een instant classic – begeerd door velen, maar slechts bestuurd door de happy few.

Sylvie Huwart Press Relations at Bentley Belgium, a division of s.a. D'Ieteren n.v.