Nieuw design en nieuwe technologie voor luxe-GT

Nieuw design en nieuwe technologie voor luxe-GT

Uitgebreide vernieuwing op het vlak van design en uitrusting voor de Continental GT-reeks & vierdeurs Flying Spur biedt nog meer luxe op maat.

Bentley biedt een antwoord op de wereldwijde vraag naar de Continental GT-familie met een reeks aanpassingen aan het design en nieuwe hoogwaardige uitrustingen voor zijn meest succesvolle model. Ook de luxueuze en krachtige Flying Spur ondergaat verbeteringen in 2015, voornamelijk op het niveau van de aandrijving, de technologie aan boord en het interieurcomfort.

 

De vernieuwde modellen worden vanaf 3 maart voorgesteld op het internationale autosalon van Genève, de eerste exemplaren worden vanaf de zomer geleverd.

 

Wolfgang Dürheimer, voorzitter en CEO van Bentley Motors, verklaart: "Bentley staat voor compromisloze luxe en prestaties in combinatie met ultiem rijcomfort. De nieuwigheden voor 2015 zullen de aantrekkingskracht van ons gamma nog verder verhogen. Wij luisteren aandachtig naar onze klanten, en met deze nieuwe ontwikkelingen maken we onze wagens nog stijlvoller, efficiënter, meer geconnecteerd en beter bruikbaar voor iedere dag."

Designevolutie voor de Continental GT

De Bentley Continental GT wordt opgefrist met een aantal nieuwe exterieurelementen die het design van de iconische GT aanscherpen. Een nieuwe voorbumper met een kleiner radiatorrooster en nieuwe, meer uitgesproken voorvleugels verlenen de voorzijde van de wagen meer uitstraling en een zelfverzekerde look. De voorvleugels werden voorzien van een nieuwe ventilatieopening, opgesmukt met een sierlijke metalen 'B' om de voor Bentley typische 'power line', die van de voorste wielkasten naar achteren loopt, te beklemtonen. Naar analogie met de GT Speed kregen ook de Continental V8 S en W12 een nieuw opschrift op de flanken.

Aan de achterzijde werd de vormgeving van het kofferdeksel aangescherpt met een uitgesproken aerodynamische rand. De hertekende en bredere achterbumper straalt nog meer kracht uit en werd voorzien van een chroomlijst over de volle breedte. De V8 S en GT Speed kregen een nieuw diffusordesign om beide performante modellen nog duidelijker van de rest van de reeks te onderscheiden.

De esthetische wijzigingen aan de buitenzijde worden afgerond door de toevoeging van nieuwe 20- en 21-duimsvelgen aan het gamma. De GT V8 en GT W12 zijn standaard voorzien van nieuwe 20-duimsvelgen met zes drievoudige spaken, gelakt in het geval van de V8, glanzend gepolijst op de W12. De Mulliner Driving Specification-velgen van 21 duim krijgen een nieuw design in grafietgrijs met zeven glanzend gepolijste dubbele spaken. Nieuwe 21-duims sportvelgen met vijf spaken in een specifiek design wanneer de wielen draaien, vullen de bestaande 21-duimsvelgen voor de V8 S en GT Speed aan.

Dankzij drie nieuwe koetswerkkleuren kan het exterieur van de legendarische GT nog verder verfijnd worden: Marlin (diepblauw metallic), Camel (een zacht gouden tint) en Jetstream (een lichte en helderblauw metaalkleur).

 

Hedendaagse verfijning van een ongeëvenaard interieur

De visuele verfijning loopt door in het luxueuze interieur van de Continental-reeks. Een nieuw patroon met rechte cannelures siert de vier weelderige zetels, de Mulliner Driving Specification (standaard op de GT Speed) pakt uit met een strakke bekleding doorstikt met 'kleine ruitjes' die doen denken aan het dessin van een typisch Brits kostuumvest. Alle bedieningselementen zijn nieuw, met als optie een nog ergonomischer en sportiever stuur en grotere schakelpeddels met de voor Bentley typische gekartelde metalen afwerking.

De glanzende decoratieve elementen in de cockpit werden opgefrist, de instrumenten kregen nieuwe wijzerplaten met een eigentijdsere look, sfeerverlichting met leds beklemtoont de schoonheid van het nieuwe interieur. Een nieuwe, zwarte afwerking rond de schakelpook in de middenconsole verleent alle bedieningselementen voor de bestuurder een uniforme uitstraling. De V8 en V8 S coupé zijn uitgerust met een discreet verborgen opbergcompartiment tussen de achterzetels, waarin elektronische apparaten zoals bijvoorbeeld een iPad kunnen worden opgeborgen en opgeladen.

Bovenop de wijzigingen in de standaarduitrusting werd ook een heel nieuw gamma optionele interieuruitrustingen ontwikkeld.

De GT W12 en GT Speed-modellen kunnen voortaan worden uitgerust met een nieuwe, nog zachtere zetelbekleding in semi-anilineleder, de hoogste lederkwaliteit voor auto's, dat nog comfortabeler, luxueuzer en natuurlijker aanvoelt. Twee nieuwe kleuren voor het leder breiden het aanbod voor de Continental editie 2015 uit: Shortbread en Camel.

Voor de dakhemelbekleding van de GT V8 S, GT W12 en GT Speed is nu ook alcantara® verkrijgbaar, perfect afgestemd op elk van de 17 mogelijke kleuren voor het interieur.

De hele Continental-reeks kan voortaan ook worden uitgerust met een geïntegreerde WiFi-verbinding, waarmee mobiele toestellen in de wagen eenvoudig toegang krijgen tot het internet.

 

W12 nog krachtiger en energie-efficiënter

Onder het opgefriste koetswerk van de Continental GT W12 onderging de machtige 6,0-liter W12 twinturbo drie wijzigingen. Het motorvermogen en -koppel namen toe van respectievelijk 423 kW (575 pk) en 700 Nm tot 434 kW (590 pk) en 720 Nm. Zo garandeert het model nog steeds zonder moeite indrukwekkende prestaties.

Ondanks de vermogenstoename kon een brandstofbesparing tot 5% gerealiseerd worden. De GT W12 beschikt voortaan over een actieve cilindersturing, die het mogelijk maakt om bij geringe belasting zes van de twaalf cilinders uit te schakelen. Dat komt het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot ten goede, zonder afbreuk te doen aan de souplesse van de krachtbron. De nieuwe Continental GT W12 verbruikt gemiddeld 14,1 l/100 km en stoot 329 g CO2/km uit.

 

Nog meer luxe op maat voor de Flying Spur

 

De luxueuze vierdeurs Bentley Flying Spur blijft kritische en succesvolle klanten bekoren met nog meer keuzemogelijkheden voor de nieuwe editie.

Zowel voor de Flying Spur V8 als de W12 telt het aanbod nieuwe 20-duimsvelgen met zes drievoudige spaken, in drie verschillende afwerkingen. De Flying Spur W12 Mulliner kan worden uitgerust met nieuwe 21-duimsvelgen met zeven dubbele spaken, gepolijst of gelakt in grafietgrijs met een glanzend gepolijste afwerking.

Het weelderige interieur van de Flying Spur werd eveneens verfraaid met eigentijdse elementen, in overeenstemming met de eisen van Bentley op het vlak van interieurdesign en gebruikscomfort. De instrumenten voor de bestuurder kregen een hedendaagse uitstraling, het nieuwe stuur oogt nog sportiever. Een gekartelde metalen afwerking siert de optionele schakelpeddels. Voor een maximale connectiviteit onderweg kan de Flying Spur worden uitgerust met dezelfde geïntegreerde WiFi-verbinding als die in de nieuwe Continental-reeks – zo blijft de Flying Spur de ultieme wagen voor business en ontspanning.

Naast de opgewaardeerde uitrusting krijgt de Flying Spur net als de Continental GT ook de nieuwe koetswerkkleuren Marlin, Camel en Jetstream, en de nieuwe kleuren Shortbread en Camel voor het omvangrijke aanbod aan lederen bekledingen.

De 460 kW (625 pk) en 800 Nm krachtige Flying Spur W12 wint aan energetische efficiëntie en reiscomfort, dankzij de variabele cilindersturing waarover ook de nieuwe Continental GT W12 beschikt. Het resultaat is een lager verbruik, een groter rijbereik en een gemiddelde CO2-uitstoot van 333 g/km.

 

Contacteer ons
Over Bentley Brussels

Press room Bentley Brussels voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018. Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018. Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 


NL : © 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   


Bentley Brussels
Grote Baan 399, Grand Route
B-1620 Drogenbos