Mongrip™ bundelt de krachten met EH0601 en Bentley Brussels: een vernieuwend partnership voor een goed doel!

Mongrip™ bundelt de krachten met EH0601 en Bentley Brussels: een vernieuwend partnership voor een goed doel!

Met de medewerking van Bentley Brussels heeft Mongrip™ een nieuw polsbandje ontworpen op basis van een band van de nieuwe Bentley Continental GT Speed die in 2021 Spa-Francorchamps bezocht. Achter het stuur van de meest dynamische aller Bentleys zaten toen twee Belgische persoonlijkheden uit de autowereld. De opbrengst van de verkoop gaat naar de non-profitorganisatie "Pleegzorg".

Afgelopen najaar bezocht de nieuwe Bentley Continental GT Speed het circuit van Spa-Francorchamps met twee erg bekende persoonlijkheden uit de Belgische autowereld achter het stuur. Enerzijds Ulysse De Pauw, een jonge Belgische piloot die met de Bentley Continental GT3 in 2021 deelnam aan de 24 uur van Spa-Francorchamps. Anderzijds ontdekte naast hem de bekende influencer EH0601 de Continental GT Speed. Hij deelde zijn ervaring met zijn volgers die gepassioneerd zijn door prestigieuze auto's.

 

De talrijke reacties van zijn community tijdens dit evenement inspireerden EH0601 om dit magische moment op originele wijze te vereeuwigen, als een getuigenis van de ontmoeting tussen de meest dynamische Bentley en het mooiste circuit ter wereld. Met de hulp van Pierre-Philippe Hauteclair, Managing Director van Mongrip™ voor de Benelux, gaf zijn ervaring gestalte aan een project: het vervaardigen van een nieuwe gelimiteerde oplage van Mongrip™-armbanden, afkomstig van de banden van de Continental GT Speed van Bentley Brussels die EH0601 en Ulysse De Pauw hebben bestuurd en waarmee ze onverwachte doorgangsnelheden op de Raidillon lieten registreren!

 

Een première

Na verschillende maanden van labo-analyse en ontwikkeling werd de Mongrip™ EH0601 Limited Edition-armband geboren. "Het is de allereerste keer dat Mongrip™ een reeks armbanden heeft voortgebracht die ontworpen is op basis van een wegband," legt Pierre-Philippe Hauteclair uit. "Gewoonlijk gebruiken we racebanden uit de F1 of GT-wedstrijden."

 

Duurzaam en sociaal

Bentley Brussels heeft bijgedragen aan de ontwikkelingskosten. Want dit partnership is een perfecte combinatie van creativiteit en recycling, wat perfect past in de strategie van Bentley voor een duurzamere toekomst.

 

Vanaf 19/01/2022 zullen 106 genummerde exemplaren van de polsband in het kader van de tentoonstelling Supercar Story worden verkocht aan de prijs van 209,00 euro (incl. btw), verkrijgbaar in de shop van Autoworld (tot en met 23/01/2022) alsook bij Bentley Brussels. Ze krijgen allemaal een certificaat (waarop de band, de afmetingen, de piloten, het circuit enzovoort worden vermeld) en een exclusieve gesp in geborsteld zilver met daarop het pseudoniem “EH0601”.

 

Om deze samenwerking nog uitzonderlijker te maken, hebben de hoofdrolspelers besloten dat de opbrengst van het project naar de vereniging "Pleegzorg" zal gaan. Deze organisatie zonder winstoogmerk selecteert pleeggezinnen om kinderen van 0 tot 18 jaar op te vangen die door gebeurtenissen in het leven voor een korte of lange periode van hun ouders zijn gescheiden. De organisatie biedt hen niet alleen een thuis maar ook de liefde, steun en opvoedingshulp waar elk kind recht op heeft.

Contacteer ons
Bernard Van Bellingen PR Manager, Bentley - Bugatti - Lamborghini
Bernard Van Bellingen PR Manager, Bentley - Bugatti - Lamborghini
Over Bentley Brussels

Press room Bentley Brussels voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018. Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018. Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 


NL : © 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   


Bentley Brussels
Grote Baan 399, Grand Route
B-1620 Drogenbos