EXP 10 Speed 6: toekomstvisie van Bentley op design en performantie

EXP 10 Speed 6: toekomstvisie van Bentley op design en performantie

Sportief tweezits studiemodel zet de bakens in zijn segment opnieuw uit.

Woensdag 11 maart 2015 — Bentley Motors zet op het internationale autosalon van Genève de bakens voor de toekomst op het vlak van design en performantie uit, met de EXP 10 Speed 6. Deze concept car is de Britse interpretatie van een krachtige tweezits sportwagen, gekenmerkt door een modern design, een ongeziene afwerkingskwaliteit, verfijnde materialen en geavanceerde technologie.

Van de vroegste gloriedagen van het merk tot de huidige successen in de autosport: 'snelheid' heeft altijd deel uitgemaakt van het DNA van Bentley. Die filosofie komt overal aan en in de EXP 10 Speed 6 tot uiting, een studiemodel dat iconische designelementen van Bentley combineert met vooruitstrevende fabricagetechnieken en moderne technologie.

"De EXP 10 Speed 6 is een van de toekomstvisies van Bentley: een krachtig, elegant en uniek concept. Dit showmodel heeft het potentieel om uit te groeien tot de nieuwe ultieme luxueuze tweezits sportwagen. Dit zou een nieuwe toekomstige modelreeks naast de Continental GT kunnen worden. Het gaat niet alleen om een nieuw sportwagenconcept, maar om de potentiële sportwagen van Bentley – een sterke visie van een merk met een veelbelovende toekomst", verklaart Wolfgang Dürheimer, voorzitter en CEO van Bentley Motors.

Hedendaags design, typisch Bentley

Het exterieurdesign van de EXP 10 Speed 6 wordt gekenmerkt door gespierde, atletische vlakken geïnspireerd op de aerodynamische vormen van de romp en de vleugels van vliegtuigen. Elementen in koper worden gebruikt om bepaalde exterieur- en interieurdetails kracht bij te zetten en het hybride prestatiepotentieel van de geavanceerde nieuwe aandrijving in het showmodel te beklemtonen.

State-of-the-art 3D-metaalprinttechnologie maakte een uiterst precieze vormgeving van het honingraatrooster, de uitlaatpijpen, de deurgrepen en de zijdelingse luchtinlaatopeningen mogelijk. Al deze elementen versmelten in de vormgeving van een Bentley voor de volgende generatie – een lichte, krachtige en uiterst precieze wagen ontworpen op basis van een nieuwe evolutie van de designelementen die iedere Bentley typeren.

 

Luxueus interieur in het teken van performantie

Twee luxueus beklede sportzetels worden van elkaar gescheiden door een smalle middenconsole waarin de elegante bedieningselementen en een bijzonder intuïtief 12"-scherm zijn ondergebracht. Die elementen verenigen het geavanceerde vakmanschap van Bentley naadloos met futuristische technologie.

Zodra de wagen met een druk op de knop gestart wordt, richten de 'liggende' instrumenten zich op. De combinatie van een analoge toerenteller met een digitaal display symboliseert het perfecte evenwicht tussen klassieke schoonheid en moderne informatie voor de bestuurder.

De interieurruimte achterin is opgedeeld in twee compartimenten die plaats bieden voor een op maat gemaakte vierdelige bagageset. Net als de rest van het interieur werd ook de ruimte achterin door de specialisten van Bentley bekleed met Poltrona Frau-leder van de hoogste kwaliteit.

EXP 10 Speed 6