Eerste Bentley Bentayga rolt van de productieband

Eerste Bentley Bentayga rolt van de productieband

De eerste serie-Bentayga, gelakt in antracietgrijs, werd in 130 uur met de hand gebouwd.

- Toonaangevende SUV ontworpen, ontwikkeld en gebouwd in Crewe

- Model staat symbool voor aanzienlijke investering in Britse productiefaciliteiten

- Eerste Bentayga wordt opgenomen in de beroemde Bentley Heritage Collection

Het allereerste exemplaar van de in serie gebouwde Bentley Bentayga, de katalysator voor een van de grootste investeringsprogramma's in de geschiedenis van de onderneming, rolde op 27 november van de assemblagelijn in het hoofdkwartier van Bentley in het Britse Crewe.

 

Vier jaar na het ontwerp van het initiële concept, een periode waarin meer dan 1.500 jobs werden gecreëerd in het Verenigd Koninkrijk, gaat de wagen – onderdeel van een investeringsprogramma van 840 miljoen pond – nu echt in serieproductie. De eerste leveringen aan klanten vinden in januari 2016 plaats.

 

Wolfgang Dürheimer, voorzitter en CEO van Bentley Motors, verklaarde: "De Bentley Bentayga wordt de referentie waaraan alle andere SUV's zullen worden afgetoetst in een nieuw segment, dat van de luxe-SUV."

 

"Deze wagen is een ode aan Brits vakmanschap op z'n best en versterkt niet alleen ons engagement voor de industrie en de creatie van jobs in dit land, hij symboliseert ook een aanzienlijke investering in onze thuisbasis Crewe. Dit is een belangrijk moment in onze geschiedenis, waarop we terugkijken en vieren, maar tegelijk ook vooruitkijken naar de levering van de eerste exemplaren van deze uitzonderlijke wagen aan onze klanten."

 

"Ik wil deze gelegenheid graag gebruiken om mijn collega's over de hele sector te bedanken voor hun toewijding en professionalisme bij de realisatie van de Bentley Bentayga. Het zou niet mogelijk geweest zijn om deze wagen te realiseren zonder de steun en het vertrouwen van de Britse regering, onze moedermaatschappij en andere businesspartners. Wij mogen allemaal trots zijn op deze verwezenlijking."

 

De eerste serie-Bentayga, gelakt in antracietgrijs, werd in 130 uur met de hand gebouwd. Tijdens de assemblage passeerde de wagen langs een nieuw koetswerkatelier, een nieuwe lakafdeling en een nieuwe montagelijn, die allemaal deel uitmaken van de aanzienlijke investering die Bentley deed.

 

Brits premier David Cameron zei: "Ik ben verheugd dat de eerste Bentley Bentayga van de productielijn in Crewe rolde. Het is het sluitstuk van een periode van de uitzonderlijke inspanningen die Bentley en zijn gemotiveerde medewerkers leverden om dit nieuwe model op de markt te brengen."

 

"De Bentley Bentayga vertegenwoordigt een investering van 800 miljoen pond in de fabriek van Crewe, met 9,5 miljoen pond steun van het regionale groeifonds. Ze heeft gezorgd voor de creatie van honderden hooggekwalificeerde jobs in de regio en de toekomst van de lokale productie veiliggesteld. Proficiat aan iedereen bij Bentley. Dit is een moment waarop iedereen die in Crewe woont en werkt bijzonder trots kan zijn."

 

Michael Straughan, binnen de raad van bestuur van Bentley verantwoordelijk voor productie, richtte het woord tot de 4.000 werknemers van de onderneming toen de wagen finaal van de productielijn werd gereden: "Dit is een groots moment voor de hele onderneming. Het is de voltooiing van vier jaar hard werk en de huldiging van een Britse handgemaakte wagen die zijn segment nieuw definieert."

 

"De Bentayga is de Bentley onder de SUV's, met een aandacht voor het detail die slechts haalbaar is dankzij de uitzonderlijke kwaliteiten van de Britse werknemers, een mengeling van uitzonderlijk vakmanschap en vaardigheid met moderne productietechnieken en materialen."

 

Contacteer ons
Sylvie Huwart Press Relations, Bentley Belgium, a division of s.a. D'Ieteren n.v.
Sylvie Huwart Press Relations, Bentley Belgium, a division of s.a. D'Ieteren n.v.
Over Bentley Brussels

Press room Bentley Brussels voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.
  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 


Bentley Brussels
Grote Baan 399, Grand Route
B-1620 Drogenbos