Bijenkorven bij Bentley Brussels

Bijenkorven bij Bentley Brussels

Bentley Brussel installeert drie bijenkorven op zijn site in Drogenbos. Dit initiatief past in de globale filosofie van het merk om zich ecologisch verantwoordelijk te profileren.

De bijenkorven dragen de namen Continental, Flying Spur en Bentayga en werden zopas geïnstalleerd werden op de site van Bentley Brussels in Drogenbos. Nadat er ook op het hoofdkantoor in Crewe (Engeland), korven werden geplaatst is België het eerste land ter wereld dat dit Bentley Bees-initiatief volgt. "Dit maakt deel uit van onze Corporate Social Responsibility", stelt David Favest, General Manager van Bentley, Lamborghini en Bugatti. "Samen met de projectmanager in Crewe hebben we de Belgische zwarte bijen (Apis Mellifera Mellifera) geselecteerd, de zuiverste soort van de Belgische bij, die met uitsterven is bedreigd".

 

Natura 2000 zone

Bentley Brussels streeft ernaar om bijenkolonies in verschillende fasen te installeren in de groene zone rond de concessie. "Het is een Natura 2000-gebied op site die eigendom is van D'Ieteren. Het is de bedoeling om de volgende drie jaar 3 bijenkasten met in totaal 30.000 bijen naar deze locatie te halen", gaat David Favest verder. "Ons lastenboek is vrij strikt, want deze bijen hebben zes verschillende soorten stuifmeel nodig om zich te voeden. Er moeten dus zes diverse bloemensoorten aanwezig zijn binnen een straal van 3 km en dat is hier het geval. De kers op de taart is dat één van onze werknemers ook imker is, hij zal degene zijn die voor de bijenkasten zal zorgen".

 

Pedagogisch instrument

Het is niet meteen de bedoeling om honing te gaan verkopen, deze bijenkasten moeten een educatieve functie krijgen. "We willen onze klanten, de lokale overheid, scholen en onze partners bij dit initiatief betrekken, dat deel uitmaakt van ons Beyond 100-plan, een strategie die Bentley niet alleen linkt met elektromobiliteit, maar ook aan een wereldwijd milieu- en sociaal engagement", voegt Favest toe.

Contacteer ons
Bernard Van Bellingen PR Manager
Bernard Van Bellingen PR Manager
Over Bentley Brussels

Press room Bentley Brussels voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018. Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018. Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 


NL : © 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   


Bentley Brussels
Grote Baan 399, Grand Route
B-1620 Drogenbos