BENTLEY OPENT VESTIGING IN ANTWERPEN

BENTLEY OPENT VESTIGING IN ANTWERPEN

Bentley Antwerp opent een gloednieuwe showroom aan de Autolei in Wommelgem, een bekende verkeersas voor liefhebbers van prestigemerken. Met de opening van deze state of the art showroom, bevestigt Bentley zijn aanwezigheid in de economisch belangrijke Antwerpse regio, waar het in mei 2018 startte in de vorm van een concept store binnen de site van Porsche Centre Antwerpen. Bentley Antwerp is naast de hoofdzetel in Brussel en de vestiging in Knokke de derde Bentley-concessie in België.

2020 was een belangrijk en succesvol jaar voor Bentley. Wereldwijd werden er 11.206 Bentley’s verkocht. Vooral in China werd een sterke groei (+ 48 %) genoteerd, waardoor het met 2.880 auto’s voor Bentley de tweede markt werd, na de Verenigde Staten, dat met 3.035 auto’s een stijging van 4 % liet optekenen. De Europese markt daarentegen kende een terugval met 18 %, wat mee te maken had met de late marktintroductie van de nieuwe Bentayga.

 

De Belgische markt deelde niet mee in de klappen. Integendeel, de verkoop steeg met meer dan 4 %, wat van 2020 voor Bentley in België een topjaar maakte. Een succes waarin Bentley Antwerp een niet onaanzienlijk aandeel had. Daarom de investering van de groep D’Ieteren om de aanwezigheid van haar prestigemerken in de economisch belangrijke Antwerpse regio te versterken en de groei en de ontwikkeling van Bentley Antwerp te ondersteunen.

 

Bentley Antwerp opende begin mei 2018 de deuren in de vorm van een concept store binnen de site van Porsche Centre Antwerpen aan de Uilenbaan in Wommelgem. Het werd een vliegende start, want al in 2019 was Bentley Antwerp de primus in de Bentley Sales Performance Europe. In 2020 werd er een tweede plaats in de Bentley Sales Awards aan toegevoegd. Intussen staat de teller op 113 verkochte auto’s.

 

“Vanaf het begin hebben we sterk ingezet op de klantenbeleving. Het is immers onze overtuiging dat een Bentley-rijder meer koopt dan alleen de auto. Het succes van initiatieven zoals de Bentley Boutique en op maat gemaakte Experience Days, waarop onze klanten worden uitgenodigd, sterken ons in onze overtuiging. Met de opening van onze nieuwe vestiging zetten we een volgende belangrijke stap in het versterken van de zeker in dit prestigesegment zeer belangrijke merkbeleving. In deze showroom willen we nieuwe en bestaande klanten ontvangen in het stijlvolle kader dat bij een merk als Bentley past”, zegt salesmanager Benny Peeraer.

 

Voor de vestiging van Bentley Antwerp werd gekozen voor een bestaand gebouw aan de Autolei 330 in Wommelgem, dat volledig conform de huidige milieureglementering werd gerenoveerd. “Daarnaast moest ook rekening gehouden worden met de strenge eisen die Bentley oplegt. Zowel de indeling van de showroom als de gebruikte meubels en materialen moeten voldoen aan het door Bentley opgelegde lastenboek. Met Bentley Antwerp wordt niet alleen een nieuwe showroom geopend, maar wordt ook het aftersales en servicenetwerk van Bentley in België uitgebreid”, voegt managing director Erik Michiels eraan toe.

 

Managing Director : [email protected]                                 

Sales Manager : [email protected]                           

                                           

Bentley Antwerp

Autolei 330

2160  Wommelgem

+32 (0)3 663 63 63 

 

LIJST TENTOONGESTELDE AUTO’S

 

BENTLEY MULLINER BACALAR

De Bentley Mulliner Bacalar is de ultieme open GT. Een echte ‘barchetta’ zonder dak, tonneaucover of andere bescherming tegen de regen. Slechts 12 stuks, die intussen allemaal verkocht zijn, zullen worden gebouwd. Hun prijs : 1,5 miljoen pond of meer dan 1,7 miljoen euro.

Het design van de Bacalar grijpt terug naar de bekroonde EXP 100 GT, de conceptauto die in 2019 de lijnen voor de Bentley’s van de toekomst uitzette. Ook het interieur van de Bacalar is uniek, zowel wat betreft het design en de gebruikte materialen. Een voorbeeld is het zeldzame Copper-Infused Riverwood dat voor het dashboard wordt gebruikt. Dit komt van natuurlijk gevallen bomen die 5.000 jaar lang bewaard bleven in turfvelden, meren en rivieren. En ter illustratie van het vakmanschap van Mulliner: elke stoel telt maar liefst 148.199 individuele steken.

De W12-motor van de Bacalar zorgt met 659 pk en 900 Nm voor bijpassende prestaties.

 

 

BENTLEY CONTINENTAL GT MULLINER CONVERTIBLE

Met de Mulliner Convertible legt Bentley de lat nog wat hoger. De Mulliner Convertible onderscheidt zich door zijn op maat gemaakte, op geslepen kristal geïnspireerde koplampen en de gewaagde nieuwe Double Diamond-grill. Het gestroomlijnde en gespierde profiel van de Continental GT wordt gecompleteerd door de nieuwe 22-duims 10-spaaks gelakte en gepolijste velgen met zwevende, zelfnivellerende badges.

Bentley Mulliner combineert tarditionele en moderne technieken om een nieuwe, eigentijdse look te creëren. Het handgemaakte interieur biedt acht op maat gemaakte driekleurencombinaties. De met de hand gestikte huiden zijn versierd met het unieke borduurwerk van Mulliner.

De Bentley Continental GT Mulliner Convertible is verkrijgbaar met naar keuze de V8- of de W12-motoren.

 

 

BENTLEY 3 LITER (1923)

Deze vooroorlogse sportwagen werd gebouwd in 1923. De eerste eigenaar won er in 1925 de beroemde Exitor Trail Rally mee. Deze auto heeft chassisnummer 406 en motornummer 408. In 1928 werd de motor van deze auto vervangen door een 4,5-liter. Daarmee onderging hij dezelfde update als de fabrieksracewagens. De originele motor kwam in het Bentley-museum terecht, maar is intussen ook in handen van de huidige, Belgische eigenaar.

Dit is een zusterauto van de Bentley 3L die in 1924 de 24 uren van Le Mans won. Dat jaar won Bentley voor het eerst de beroemde 24 urenrace. Bentley stond in totaal zes keer op het hoogste schavotje. De laatste keer in 2003 met de Speed 8.

Contacteer ons
Bernard Van Bellingen PR Manager, Bentley - Bugatti - Lamborghini
Bernard Van Bellingen PR Manager, Bentley - Bugatti - Lamborghini
Over Bentley Brussels

Press room Bentley Brussels voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018. Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018. Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 


NL : © 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   


Bentley Brussels
Grote Baan 399, Grand Route
B-1620 Drogenbos