BENTLEY OPENT NIEUWE SHOWROOM IN BRUSSEL

BENTLEY OPENT NIEUWE SHOWROOM IN BRUSSEL

§  Exclusieve Bentley verkoop- en servicepartner in België verhuist

§  Showroom weerspiegelt huisstijl van Bentley

§  Gerealiseerd met dezelfde luxueuze materialen en dezelfde aandacht voor het detail als de wagens van Bentley

Bentley Motors kondigt de opening van een nieuwe showroom in Brussel aan. De nieuwe showroom met een oppervlakte van 580 m2 en het aanpalende Bentley naverkoopcentrum van 910 m2 bevinden zich in Drogenbos, de recente zone voor de automobielsector ten zuidwesten van Brussel. De nieuwe locatie vervangt de bestaande vestiging in Zaventem.

De showroom, een weerspiegeling van de huisstijl van Bentley, maakt gebruik van dezelfde luxueuze materialen zoals hout, leder en gepolijst metaal die ook voor de wagens van Bentley gebruikt worden, en toont het vakmanschap en de liefde voor het detail die tot uiting komen in alle producten van het merk.

Robert Engstler, Regional Director voor Bentley Europe, verklaart: "Bentley Brussels, vertegenwoordigd door de D'Ieteren-groep, is onze loyale partner in België sinds 2000. Wij waarderen hun blijvende engagement tegenover Bentley en vertrouwen erop dat de opening van de nieuwe showroom en het nieuwe naverkoopcentrum ons succes in deze regio verder zal versterken."

Thierry du Parc, General Manager van Bentley Brussels, zei: "Het is onze prioriteit om onze klanten een uitzonderlijke ervaring te bezorgen. De nieuwe showroom, die inspiratie haalt uit de rijke geschiedenis van Bentley en deze combineert met de principes van de moderne luxe-retail, opent voor onze klanten een exclusieve wereld van ongeëvenaard design, persoonlijke service, passie voor auto's en ongeziene aandacht voor het detail."

Als exclusieve Bentley-partner voor België biedt Bentley Brussels zijn klanten het volledige productgamma aan, met de Continental GT, Flying Spur, Bentayga en Mulsanne, alsook tweedehandsvoertuigen, naverkoopdiensten en de luxegoederen van het merk.

Contacteer ons
Sylvie Huwart Press Relations, Bentley Brussels, a division of s.a. D'Ieteren n.v.
Sylvie Huwart Press Relations, Bentley Brussels, a division of s.a. D'Ieteren n.v.
Over Bentley Brussels

Press room Bentley Brussels voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.
  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 


Bentley Brussels
Grote Baan 399, Grand Route
B-1620 Drogenbos