BENTLEY ONTHULT NIEUWE CONTINENTAL GT3-RACEAUTO

BENTLEY ONTHULT NIEUWE CONTINENTAL GT3-RACEAUTO

§  Nieuwe Continental GT3-raceauto op basis van de gloednieuwe Continental GT

§  Bentley Motorsport mikt op de titel in de Blancpain GT Series Endurance Cup

§  Neemt voor het eerst deel aan de Intercontinental GT Challenge

§  Gloednieuwe GT3 start uitgebreid ontwikkelingsprogramma

§  Verkoop start in juni 2018

Eerder deze maand onthulde Bentley Motorsport de gloednieuwe Continental GT3-raceauto, die momenteel wordt ontwikkeld voor het autosportseizoen 2018.

De Continental GT3 van de tweede generatie is de nieuwste racebolide die een plaats krijgt in de befaamde Bentley-autosportgalerij, waartoe ook de Le Mans-winnende 4½-liter, Speed Six en Speed 8 behoren. De Continental GT3 van de eerste generatie heeft bewezen een endurance-racer te zijn die kampioenschappen weet te winnen. Zo behaalde hij tot op heden 120 podiumplaatsen en 45 overwinningen in 528 races over de hele wereld.

Bentley Motorsport-directeur Brian Gush verklaart:

“Na vier succesvolle jaren met onze Continental GT3 zijn we enthousiast om ons model van de tweede generatie voor te stellen. In de zoektocht naar nóg betere prestaties laat de nieuwe auto geen enkel gebied of systeem onaangeroerd. De eerste testresultaten zijn alvast veelbelovend. De nieuwe Continental GT bleek een prima uitgangspunt te zijn voor de ontwikkeling van een nieuwe raceauto en zijn technische ontwikkeling benatwoordt aan de hoogstaande Bentley-normen.”

De nieuwe Continental GT3

De ontwikkeling van de nieuwe wagen werd geleid door de ingenieurs van het interne Bentley Motorsport-team in Crewe, in samenwerking met designers en technici van M-Sport, de technische autosportpartner van Bentley.

De nieuwe Continental GT3 werd ontworpen op basis van de gloednieuwe Continental GT en gebruikte diens grotendeels uit aluminium opgetrokken structuur als basis om uit te komen op een raceklaar gewicht dat aanzienlijk lager ligt dan 1.300 kg, en om een ideale gewichtsverdeling te helpen leveren voor het racen.

De motor is een nieuwe ontwikkeling van de befaamde 4.0-liter twinturbo-V8 die zijn strepen in de racerij al verdiende. Met een volledig herontworpen droogcartersmering en gloednieuwe in- en uitlaatsystemen haalt hij onbegrensd meer dan 550 pk.

De aerodynamische koetswerkoppervlakken werden in de windtunnel verfijnd, zijn op de vorm van de GT gebaseerd en versterken het gespierde uiterlijk met aerodynamische elementen voor extra neerwaartse druk. Zowel de ophanging als het remsysteem zijn nieuw en op maat gemaakt voor de Continental GT3.

De gloednieuwe racewagen is reeds begonnen aan een testprogramma van zes maanden om de fakkel van zijn kampioenschapwinnende voorganger over te nemen na uitgebreid testwerk in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Portugal. Tot de verwachte ontwikkelingen behoren volledige endurancerace-simulaties van 24 uur.

Bentley Motorsport 2018

Nadat 2017 met de eindoverwinning in de Blancpain GT Series Endurance Cup het meest succesvolle seizoen ooit is gebleken voor het team, kondigt Bentley Motorsport ook zijn plannen aan voor het seizoen 2018. Volgend jaar zal Bentley Motorsport in Europa opnieuw twee nieuwe Continental GT3-raceauto’s laten meedingen in de Blancpain GT Series Endurance Cup en ook wereldwijd deelnemen aan de vierdelige Intercontinental GT Challenge.

De nieuwe Continental GT3 beleeft zijn racedebuut tijdens de openingsronde van de 2018 Blancpain GT Series Endurance Cup-racemeeting op Monza. De updates uit het ontwikkelingsprogramma van de nieuwe raceauto en de bevestiging van de piloten voor 2018 worden mettertijd door Bentley Motorsport vrijgegeven.

Contacteer ons
Sylvie Huwart Press Relations, Bentley Brussels, a division of s.a. D'Ieteren n.v.
Sylvie Huwart Press Relations, Bentley Brussels, a division of s.a. D'Ieteren n.v.
Over Bentley Brussels

Press room Bentley Brussels voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018. Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018. Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 


NL : © 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   


Bentley Brussels
Grote Baan 399, Grand Route
B-1620 Drogenbos