Bentley onthult krachtige visies op luxe en performantie in Genève

Bentley onthult krachtige visies op luxe en performantie in Genève

EXP 10 Speed 6 toont toekomstvisie van Bentley op design en performantie & onthult in Genève eveneens een reeks aanpassingen aan het design en nieuwe hoogwaardige uitrustingen voor de Continental GT-reeks.

- EXP 10 Speed 6 toont toekomstvisie van Bentley op design en performantie

- Uitgebreide vernieuwing op het vlak van design en uitrusting voor de Continental GT-reeks

- Vierdeurs Flying Spur biedt nog meer luxe op maat

 

Bentley Motors zet op het internationale autosalon van Genève 2015 de bakens voor de toekomst uit op het vlak van design en performantie, met het studiemodel EXP 10 Speed 6.

Deze concept car is de Britse interpretatie van een krachtige tweezits sportwagen. Van de vroegste gloriedagen van het merk tot de huidige successen in de autosport: 'snelheid' heeft altijd deel uitgemaakt van het DNA van Bentley. Die filosofie komt overal aan en in de EXP 10 Speed 6 tot uiting, een studiemodel dat iconische designelementen van Bentley combineert met vooruitstrevende fabricagetechnieken en moderne technologie.

"De EXP 10 Speed 6 die we in wereldpremière voorstellen in Genève, is een van de toekomstvisies van Bentley: een krachtig, elegant en uniek concept. Dit showmodel verenigt modern voertuigdesign, subliem Brits vakmanschap, de meest verfijnde materialen en geavanceerde technologie. Het gaat niet zomaar om een nieuw sportwagenconcept, maar om de potentiële sportwagen van Bentley – een sterke visie van een merk met een veelbelovende toekomst", verklaart Wolfgang Dürheimer, voorzitter en CEO van Bentley Motors.

Nieuw design en nieuwe technologie voor de Continental GT

Bentley onthult in Genève eveneens een reeks aanpassingen aan het design en nieuwe hoogwaardige uitrustingen voor de Continental GT-reeks.

De Bentley Continental GT wordt opgefrist met een aantal nieuwe exterieurelementen die het design van de iconische GT aanscherpen. Een nieuwe voorbumper met een kleiner radiatorrooster en nieuwe, meer uitgesproken voorvleugels verlenen de voorzijde van de wagen meer uitstraling en een zelfverzekerde look. Dankzij drie nieuwe koetswerkkleuren kan het exterieur van de legendarische GT nog verder verfijnd worden.

De visuele verfijning loopt door in het luxueuze interieur van de Continental-reeks, met nieuwe patronen voor de zetelbekleding, opgefriste glanzende decoratieve elementen, nieuwe instrumenten en een nieuw stuur met vernieuwde schakelpeddels. Nieuwe materialen en lederkleuren maken de vernieuwing compleet. De hele Continental-reeks kan voortaan ook worden uitgerust met een geïntegreerde WiFi-verbinding, waarmee mobiele toestellen in de wagen eenvoudig toegang krijgen tot het internet.

Onder het opgefriste koetswerk van de Continental GT W12 onderging de machtige 6,0-liter W12 twinturbo een aantal wijzigingen. Het motorvermogen en -koppel namen toe van respectievelijk 423 kW (575 pk) en 700 Nm tot 434 kW (590 pk) en 720 Nm. Zo garandeert het model nog steeds zonder moeite indrukwekkende prestaties. Ondanks de vermogenstoename daalden het brandstofverbruik en kon de energetische efficiëntie verhoogd worden.

 

Nog meer luxe op maat voor de Flying Spur

De luxueuze vierdeurs Bentley Flying Spur pakt in Genève uit met nog meer keuzemogelijkheden voor de editie 2015.

Het weelderige interieur van de Flying Spur werd verfraaid met eigentijdse elementen, in overeenstemming met de eisen van Bentley op het vlak van interieurdesign en gebruikscomfort. Naast de opgewaardeerde uitrusting krijgt de Flying Spur net als de Continental GT ook de nieuwe koetswerkkleuren Marlin, Camel en Jetstream, en de nieuwe kleuren Shortbread en Camel voor het omvangrijke aanbod aan lederen bekledingen.

 

Mulsanne Speed: ongeëvenaard prestatiepotentieel

De recent gelanceerde nieuwe Mulsanne Speed rondt de aanwezigheid van Bentley in Genève af. De nieuwe Mulsanne Speed, die resoluut focust op de bestuurder, staat garant voor de snelste rijervaring in ultieme luxe ter wereld.

Bentley's krachtige V8-biturbomotor van 6,75 l stuwt de Mulsanne Speed in 4,9 s van 0 naar 100 km/u en verder tot een topsnelheid van 305 km/u. Nieuwe hedendaagse stijlelementen maken hem tot een voorbeeld op het vlak van Britse luxe in zijn meest pure vorm.

 

Bentley Collection

De Bentley Collection wordt voor de lente uitgebreid met nieuwe lederen damesjassen, sjaals en handtassen in twee designs – Barnato en Continental.

Contacteer ons
Over Bentley Brussels

Press room Bentley Brussels voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018. Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018. Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 


NL : © 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   


Bentley Brussels
Grote Baan 399, Grand Route
B-1620 Drogenbos