BENTLEY ONTHULT DE MULSANNE GRAND LIMOUSINE BY MULLINER

BENTLEY ONTHULT DE MULSANNE GRAND LIMOUSINE BY MULLINER

DE ULTIEME UITING VAN LUXE OP MAAT

Maandag 21 maart 2016 — - In privéopdracht op maat gemaakte Mulsanne toont perfect de knowhow en visie van Mulliner

- Een meter extra lengte en een nieuw, hoger dak bieden passagiers comfort en ruimte in grote luxe

- Luxueus interieur – geïnspireerd op privéjets – met tegenover elkaar geplaatste zetels achterin

- 'Smart glass' garandeert privacy; technologie aan boord zorgt voor een nog rijkere ervaring

- Met de hand gebouwd in Crewe door Mulliner, de maatwerkafdeling van Bentley

Op het autosalon van Genève 2016 onthulde Bentley de Mulsanne Grand Limousine by Mulliner, de ultieme uiting van automobiele luxe op maat, vakmanschap, individualisering en verfijning.

 

De Mulsanne Grand Limousine is een meter langer en 79 mm hoger dan de nieuwe Bentley Mulsanne en heeft een uniek interieur met een zetelconfiguratie zoals in privéjets achterin.

 

Bentley gebruikt voor het eerst elektrochromatisch glas – dat de passagiers toelaat om met een druk op de knop het glas te verduisteren – en garandeert met een waaier aan technologieën een exclusieve luxe-ervaring aan boord van de Mulsanne Grand Limousine by Mulliner.

 

Deze privébestelling werd ontworpen, ontwikkeld en met de hand gebouwd door Mulliner, de maatwerkafdeling van Bentley met een traditie van meer dan 100 jaar in ongeëvenaard koetswerkdesign op maat.

 

Wolfgang Dürheimer, voorzitter en CEO van Bentley Motors, verklaart: "De Mulsanne Grand Limousine demonstreert het uitzonderlijke vakmanschap van onze eigen koetswerkbouwer, Mulliner, en illustreert de manier waarop onze experts in samenspraak met de klant zijn visie omzetten in een buitengewone realiteit. De aandacht voor het detail, de kwaliteit, creativiteit en knowhow waarmee iedere Mulliner-bestelling wordt uitgevoerd, is echt uniek in de autosector."

 

Maatwerk van Mulliner

De ultraluxueuze, helemaal naar wens van de klant gebouwde passagiersruimte staat borg voor een ervaring die aansluit bij het summum op het vlak van design van luxueuze privéjets.

 

De originele opdracht was om een wagen te bouwen met vier zetels achterin die allemaal hetzelfde comfort bieden. De vier zetels – waarvan twee tegen de rijrichting in geplaatst zijn om face-to-face gesprekken mogelijk te maken – zijn ruim bemeten en worden overkoepeld door een uniek met de hand in houtfineer afgewerkt dak; het hele interieur is weelderig met leder bekleed.

 

Privacy is gegarandeerd door een scheidingswand in elektrochromatisch 'smart glass', dat van helder met een druk op de knop plots ondoorzichtig wordt. Het vakmanschap van Bentley blijkt ook uit de kwaliteit van het paneel in fineerhout waarin drie klokken prijken; ze geven de UK-tijd, de lokale tijd en de buitentemperatuur weer.

 

Mulliner ontwikkelde exclusief een nieuw ventilatie-, verwarmings- en aircosysteem, waarbij de focus op de ruimte achterin lag. Verder biedt het interieur elementen zoals iPad-docking stations en oplaadmogelijkheden, klaptafeltjes afgewerkt met fineer, een flessenkoeler achter melkglas met kristallen flûtes en een koelkastje voor softdrinks met op maat gemaakte glazen. De wagen heeft een intercomsysteem om met de chauffeur te kunnen communiceren en aparte bedieningselementen voor de functies achterin.

 

Voor de hele wagen werden enkel de meest luxueuze materialen gebruikt, voor een ongeëvenaard niveau van verfijning. De weelde van het interieur achterin wordt beklemtoond door het uitgebreide gebruik van hout en leder, waarvoor Bentley vermaard is.

 

De Mulsanne Grand Limousine by Mulliner, tweekleurig gelakt in Silver Frost en Moroccan Blue, werd met de grootste aandacht voor het detail afgewerkt. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de 'Flying B'-mascotte – waarin de woorden 'Coachbuilt by Mulliner' gegraveerd zijn – die uittorent boven een unieke versie van Bentleys iconische radiatorrooster en inlaatroosters, speciaal voor deze wagen ontworpen.

 

De vloeiende lijnen die van de motorkap over het sierlijk golvende koetswerk van de limousine lopen, monden uit in prachtige, robuuste schouders die de esthetische zuiverheid van Bentleys topmodel doen samenkomen met de luxe van de extra ruimte binnenin. Dit unieke staaltje van koetswerkdesign staat op vier unieke 21-duimswielen, waarvan de kleur is afgestemd op de koetswerklak.

 

Passend bij de ruimere afmetingen kreeg de Mulsanne Grand Limousine by Mulliner een nieuwe aandrijving en versnellingsbak en een aangepast onderstel en ophanging, die het allerhoogste niveau van passagierscomfort en veiligheid in de langste ultraluxueuze limousine ter wereld garanderen.

Sylvie Huwart Press Relations at Bentley Belgium, a division of s.a. D'Ieteren n.v.