Bentley Motorsport bevestigt piloten voor 2016

Bentley Motorsport bevestigt piloten voor 2016

Onze landgenoot Maxime Soulet begint aan zijn tweede jaar op rij als Bentley Boy.

- Jonge Monegask en Blancpain Sprint Series-kampioen Vincent Abril promoveert tot fabrieksrijder

- Hij zal samen met de Britse gevestigde waarden Guy Smith en Steven Kane de wagen met nummer 7 bemannen

- De Belg Maxime Soulet, de Spanjaard Andy Soucek en de Duitse Maximilian Buhk tekenen opnieuw voor wagen nummer 8

Bentley Motorsport gaat verder met de voorbereidingen van het seizoen 2016 en bevestigt nu de piloten, met de 20-jarige Monegask Vincent Abril als nieuwe fabrieksrijder. Vincent Abril, die zich recent tot kampioen kroonde in de Blancpain Sprint Series 2015 samen met huidig Bentley Boy en teamgenoot bij Bentley Team HTP Maximilian Buhk, promoveert in 2016 van het klantenteam naar het officiële Bentley Motorsport-team. Onze landgenoot Maxime Soulet begint aan zijn tweede jaar op rij als Bentley Boy.

 

Abril zal de Continental GT3 met startnummer 7 delen met de Britse Bentley Boys Guy Smith en Steven Kane, die beiden opnieuw tekenden bij het team. Hun eerste race samen wordt de 12-uursrace van Sepang in december, voor ze beginnen aan het seizoen 2016, waarin Bentley Team M-Sport voor het derde jaar aantreedt in de Blancpain Endurance Series.

 

Het dynamische trio Andy Soucek (Spanje), Maxime Soulet (België) en Maxi Buhk (Duitsland) bemant in 2016 opnieuw de andere Continental GT3, na een sterk seizoen 2015.

 

Bentley Motorsport-directeur Brian Gush verklaart:

"Voor een piloot met het talent van Vincent is de toetreding tot het fabrieksteam een logische stap. Wij waren zeer onder de indruk van zijn prestaties vorig jaar met Bentley Team HTP, zijn kampioenschapstitel was de bekroning van een sterk en constant seizoen. Wonderhouden nauwe banden met onze klantenteams, en de uitwisseling van talent onderling is een van onze kernprincipes voor succes. Ik heb er alle vertrouwen in dat Vincent een grote meerwaarde zal bieden voor onze gevestigde waarden Steven en Guy en ik kijk ernaar uit om te zien wat ze samen kunnen realiseren."

 

"Het loont de moeite om onze line-up voor wagen nummer 8 te behouden. Andy, Maxime en Maxi vormden in de voorbije maanden een bijzonder sterk team en ze hebben alledrie getoond dat ze zeer snel zijn. Wij verwachten veel van hen in het komende jaar."

 

"Ik wil graag Andy Meyrick bedanken voor zijn werk voor het team in de afgelopen twee jaar. Hij was een toegewijd piloot met wagen nummer 7 en heeft ons geholpen om de Continental GT3 te ontwikkelen tot de winnende bolide die hij vandaag is. Wij zullen contact houden met Andy en ik hoop dat we hem binnenkort weer terugzien achter het stuur van een Bentley op het circuit."

 

Vincent Abril zei:

"Het was een erg goed jaar voor mij, en na de titel in de Sprint Series is mijn promotie naar Bentley Motorsport een volgende grote stap. Ik ben iedereen bij Bentley Team HTP en Maxi

 

Contacteer ons
Sylvie Huwart Press Relations, Bentley Belgium, a division of s.a. D'Ieteren n.v.
Sylvie Huwart Press Relations, Bentley Belgium, a division of s.a. D'Ieteren n.v.
Over Bentley Brussels

Press room Bentley Brussels voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.
  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 


Bentley Brussels
Grote Baan 399, Grand Route
B-1620 Drogenbos