BENTLEY KONDIGT GROOTSTE RACEPROGRAMMA OOIT AAN

BENTLEY KONDIGT GROOTSTE RACEPROGRAMMA OOIT AAN

Belg; Wolfgang Reip wordt nieuwste Bentley Boy

  • Wedstrijden in de hele wereld voor Bentley Motorsport in 2016
  • Fabrieksteam voegt Blancpain Sprint Series toe aan kalender
  • Wolfgang Reip wordt nieuwste Bentley Boy

Bentley Motorsport zal in 2016 deelnemen aan meer dan 90 prestigieuze GT-races in de hele wereld, dankzij het ruimere programma van zowel het fabrieks- als het klantenteam. Het Bentley Team M-Sport fabrieksteam zal nu deelnemen aan de volledige Blancpain GT Series en verwelkomt Wolfgang Reip in de line-up voor de Blancpain Endurance Series.

Na successen in de Blancpain Endurance Series in 2014 en 2015 zal het team met thuisbasis in Crewe nu ook deelnemen aan de Blancpain Sprint Series. Zo zullen Continental GT3's strijden om het behoud van hun kampioenstitel en deelnemen aan de volledige Blancpain GT Series.

Daarnaast zal het team ook deelnemen aan de eerste SRO Intercontinental GT Challenge, met onder meer de 12-uursrace van Bathurst, de 24 Hous of Spa en de 12-uursrace van Sepang.

In de line-up van de Bentley Boys zijn er voor 2016 twee veranderingen. Vince Abril wordt gepromoveerd van het klantenteam naar een volwaardige positie in het fabrieksteam, en een tweede aanwinst voor het team is de Belg Wolfgang Reip, winnaar van de Blancpain Endurance Series in 2015.

“Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe rijder voor het fabrieksteam, kijk je uiteraard naar de beste piloten bij de concurrentie”, aldus Brian Gush, Bentley Motorsport-directeur. “De voorbije twee seizoenen hebben we vaak een verbeten strijd gevoerd met Wolfgang, dus nodigden we hem uit voor een test bij ons. We waren zeer onder de indruk van zijn prestaties en zijn verheugd hem te mogen verwelkomen als onze nieuwste Bentley Boy.”

De Bentley Continental GT3's zullen buiten het programma van het fabrieksteam ook deelnemen aan de meest prestigieuze nationale kampioenschappen: de Blancpain Endurance Series, de Pirelli World Challenge, de GT Asia, de ADAC GT Masters en het Britse GT Championship, met klanten- en partnerteams die zorgvuldig geselecteerd worden door Gush.

“We hebben de teams die ons dit seizoen zullen vertegenwoordigen met grote zorg uitgekozen”, zegt Gush. “Als je naar onze teams en hun programma's kijkt, kan ik met trots zeggen dat ze allemaal kans maken op de titel in het kampioenschap waarin ze aantreden. Dat is tenslotte waar Bentley hoort: bij de top, altijd.”

Terwijl het Bentley Team M-Sport zal deelnemen aan de Blancpain GT Series, zal de Britse fabrikant dit jaar zijn Bentley Team Abt Sportsline inzetten voor de 24 uur van de Nürburgring.

“Hoewel we dit jaar met het Bentley Team Abt Sportsline naar de 24 uur van de Nürburgring trekken, zullen het fabrieksteam en de steun van de fabrikant op hetzelfde hoge niveau blijven als de voorbije twee jaar. Een overwinning op dit legendarische circuit is voor ons merk belangrijker dan ooit.”

De eerstvolgende race op de kalender voor het Bentley Motorsport-fabrieksteam is de openingswedstrijd van de Blancpain GT Series in Misano op 8 april.

Line-up fabrieksteam:

Blancpain Endurance Series

Auto #7; Guy Smith (GB), Steven Kane (GB) en Vince Abril (MO)

Auto #8: Andy Soucek (ES), Maxime Soulet (BE) en Wolfgang Reip (BE)

Blancpain Sprint Series:

Auto #7: Steven Kane (GB) en Vince Abril (MO)

Auto #8: Andy Soucek (ES) en Maxime Soulet (BE)

Klantenteams/Door de fabriek ondersteunde teams:

Bentley Team Absolute: GT Asia en Pirelli World Challenge

Bentley Team Abt Sportsline: ADAC GT Masters en 24 uur van de Nürburgring

Bentley Team Parker Racing: Blancpain Endurance Series en Brits GT Championship

 

De piloten aan het woord

Wolfgang Reip, auto #8: “Het is een ongelooflijke eer als nieuwste Bentley Boy te worden geselecteerd. Het is echt een droom die werkelijkheid wordt om met dit iconische en prestigieuze merk te mogen samenwerken. Ik heb reeds kennisgemaakt met Maxime, Andy en de ploeg van het Bentley Team M-Sport, en ik ben er zeker van dat we met dit sterke team kunnen meestrijden voor het kampioenschap.”

Andy Soucek, auto #8: “Het is fantastisch om Wolfgang te mogen verwelkomen als de nieuwste Bentley Boy. We zijn tenslotte maar met z'n zessen in de wereld, dit is dus heel speciaal. We wisten dat hij snel was, omdat we het reeds vaak tegen hem moesten opnemen, en zijn dus ook zeer blij dat hij bij de tests zo goed in het team paste. Dit is immers een teamsport, en het belang van een goede samenwerking wordt vaak onderschat. Het is waarschijnlijk een van de meest belangrijke factoren voor het succes van een team.”

Guy Smith, auto #7: “We hebben het programma voor ons fabrieksteam dit jaar verdubbeld. Dit bewijst de toewijding van Bentley tot het GT-racen. Door deel te nemen aan de volledige Blancpain GT Series kunnen we de Continental GT3 nog verder ontwikkelen en testen, met zeer waardevolle uitgebreide gegevens voor onze klantenteams als resultaat.”

Contacteer ons
Sylvie Huwart Press Relations, Bentley Belgium, a division of s.a. D'Ieteren n.v.
Sylvie Huwart Press Relations, Bentley Belgium, a division of s.a. D'Ieteren n.v.
Over Bentley Brussels

Press room Bentley Brussels voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018. Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018. Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 


NL : © 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   


Bentley Brussels
Grote Baan 399, Grand Route
B-1620 Drogenbos