BENTLEY FLYING SPUR W12 S

BENTLEY FLYING SPUR W12 S

vierdeurs met ultiem design en vermogen

  • Meer vermogen, koppel en responsiviteit
  • Eerste vierdeurs Bentley met topsnelheid boven 320 km/u
  • Vermogen en koppel toegenomen tot 635 pk en 820 Nm; 0-100 km/u in slechts 4,5 s
  • Donker en sportief exterieurdesign; unieke designelementen in het interieur
  • Herziene ophanging biedt verbeterde koetswerkcontrole en handling bij ongewijzigd comfort

Bentley Motors heeft de lancering van de Flying Spur W12 S aangekondigd, een nieuw topmodel in de Flying Spur-reeks dat luxe, stijl en vermogen combineert.

Het nieuwe model is de eerste vierdeurs Bentley met een topsnelheid hoger dan 320 km/u en biedt een sportievere rijervaring met meer vermogen, koppel en responsiviteit.

De Flying Spur W12 S beschikt over een aantal donkere designelementen die zijn nieuwe en verbeterde dynamische capaciteiten meteen duidelijk maken. Een reeks zwarte details - zoals het radiatorrooster en de omlijsting van de lichten in glanzend Belugazwart - een achterdiffusor en optioneel koolstofvezel fineer bezorgen het nieuwe model een dramatische en vastberaden look die samengaat met zijn verhoogde prestatiepotentieel.

Wolfgang Dürheimer, voorzitter en CEO van Bentley Motors, verklaarde: "De Flying Spur W12 S is de ultieme, performante luxeberline. Hij combineert een scherpere dynamiek en meer vermogen uit de vernieuwde W12-motor met een assertiever exterieur- en interieurdesign voor klanten die op zoek zijn naar een Flying Spur met extra attitude."

De snelste Flying Spur tot nu toe

De Flying Spur W12 S haalt meer vermogen en koppel uit de krachtige 6,0-liter W12 twin-turbomotor. Door een nauwkeurige finetuning kon het motorvermogen verhoogd worden van 625 pk naar 635 pk en het koppel van 800 Nm naar 820 Nm (al beschikbaar vanaf 2.000 t/min) voor een resoluut dynamische rijervaring.

Dankzij deze vermogensstijging haalt de Flying Spur W12 S een topsnelheid van 325 km/u - daarmee is hij de eerste vierdeurs Bentley die de kaap van 320 km/u overschrijdt - en sprint hij van 0 tot 100 km/u in 4,5 s.

Volgens moderne Bentley-traditie wordt het vermogen via de vier wielen op de weg overgebracht in 40/60-verhouding, voor een veilig en dynamisch rijgedrag in alle weg- en weersomstandigheden.

Passend bij de vermogenstoename werd ook de ophanging specifiek aangepast aan de Flying Spur W12 S, voor een betere handling en meer tractie. De koolstofvezel-keramische remmen zijn verkrijgbaar met rood of zwart gelakte remklauwen.

De specifieke afstelling van de schokdempers en de stabiliteitscontrole bezorgt het nieuwe Flying Spur-topmodel een nog intenser en pittiger rijgedrag. Toch blijft de S-variant door de uitgekiende afstelling van de ophanging, die garant staat voor de kenmerkende verfijning van de Flying Spur W12, een luxeberline voor al wie vervoerd wil worden of liever zelf rijdt.

Opvallend design, weerspiegeling van het vermogen

Het designteam van Bentley creëerde een atletische wagen die traditionele Bentley-stijlelementen combineert met een sportieve uitstraling. Scherpe karakterlijnen lopen uit in een gespierde achterzijde, terwijl de leddagrijlichten, subtiel zwartglanzende elementen en een waaier aan stijlvolle lichtmetalen velgen de Flying Spur een moderne, hedendaagse toets verschaffen.

Van nieuwe zwartglanzende details aan het koetswerk tot de unieke lederen stiksels: het nieuwe exterieur- en interieurdesign weerspiegelen het meer assertieve en donkere karakter van de Flying Spur W12 S.

De omlijsting van het radiatorrooster en de ruiten, de lichten, de achterbumper, de inleg in de deurgrepen en de koplampsproeierafdekkingen zijn in glanzend zwart afgewerkt. Een nieuw W12 S-embleem op de D-stijl is voorzien van een zwarte 'S'; het sportieve design van de voorbumper, de diffusor achteraan en de buitenspiegelbehuizingen in glanzend Belugazwart en het zwart glanzende radiatorrooster zijn overgenomen van de nieuwe Flying Spur V8 S.

De voor- en achterlichten kregen een donkere tint terwijl een nieuw, lager bumperrooster een assertiever rijgedrag suggereert.

De Flying Spur W12 S heeft standaard 21-duimsvelgen met 7 spaken en een afwerking in zwarte hoogglans, of optioneel nieuwe directionele 21-duims sportvelgen met 5 spaken, afgewerkt in zwarte hoogglans of een donkere tint.

Binnenin benadrukken verschillende designelementen de sportieve en luxueuze uitstraling van de Flying Spur W12 S. Het fijne, handgemaakte interieur biedt een ruimere waaier aan kleuren, een nieuwe afwerking van het instrumentenbord en unieke stiksels.

Tot de nieuwe standaardelementen in het interieur behoren een unieke machinaal gepolierde afwerking in zwart van het instrumentenbord en de vensterboorden (optioneel in satijnglanzend carbon), een in contrastkleur of blind gestikt W12 S-logo in de hoofdsteunen, drempellijsten met W12 S-logo voor- en achteraan en een Sport Plus-stuur met drie spaken en schakelpeddels, als optie verkrijgbaar op de andere modellen.

De Flying Spur W12 S kreeg een nieuw eenkleurig interieur met accenten in 17 mogelijke lederkleuren en een uniek contrasterend stiksel in het ruitpatroon van de zetels, aan het Sport Plus-stuur en elders in het interieur.

Flying Spur- technologie naar wens

De Flying Spur zit boordevol technologie die hem tot een ideale plek voor werk of ontspanning onderweg maakt.

Een innovatieve afstandsbediening met touchscreen, die met een druk op de knop tevoorschijn komt uit de met fineerhout afgewerkte middenconsole, maakt het mogelijk om de klimaatregeling en het infotainmentsysteem van de wagen te bedienen vanuit de comfortabele achterzetels. De Flying Spur is ook uitgerust met een wifihotspot om naar wens geconnecteerd te blijven tijdens het reizen.

De leveringen van de nieuwe Flying Spur W12 S starten eind dit jaar.

Over Bentley Brussels

Press room Bentley Brussels voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018. Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018. Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 


NL : © 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   


Bentley Brussels
Grote Baan 399, Grand Route
B-1620 Drogenbos