BENTLEY FLYING SPUR V8 S: SPORTIEVE LUXE

BENTLEY FLYING SPUR V8 S: SPORTIEVE LUXE

De Bentley Flying Spur V8 S beleefde zijn wereldpremière op het voorbije autosalon van Genève. De eerste exemplaren worden vanaf deze zomer geleverd.

• Meest verfijnde V8-sportberline krijgt nog meer vermogen en koppel
• Vermogen en koppel toegenomen tot 528 pk en 680 Nm; 0-100 km/u
in slechts 4,9 s; topsnelheid van 306 km/u
• Herziene ophanging biedt verbeterde koetswerkcontrole en handling
bij ongewijzigd comfort
• Radiatorrooster, luchtinlaten en achterdiffusor in zwart verlenen de
V8 S een dramatische en krachtige uitstraling
• Unieke koetswerkkleuren en keuzemogelijkheden voor de
interieurbekleding
• Nieuwe Flying Spur V8 S debuteerde op het autosalon van Genève

Bentley heeft een nieuw model toegevoegd aan zijn gamma – de nieuwe Flying Spur V8 S.

 

De V8 S, die de plaats inneemt tussen de Flying Spur V8 en het W12-topmodel van de reeks, werd ontwikkeld met het oog op krachtige prestaties, met meer vermogen en een herziene ophanging. Het resultaat is een nog intensere rijervaring met meer precisie.

 

De Flying Spur V8 S beschikt over een aantal sportieve designelementen die zijn nieuwe en verbeterde sportieve capaciteiten meteen duidelijk maken. Het radiatorrooster en de achterdiffusor in zwart en de unieke luchtinlaatroosters verlenen het nieuwe model een dramatische en krachtige uitstraling, passend bij zijn verhoogde prestatiepotentieel.

 

Wolfgang Dürheimer, voorzitter en CEO van Bentley Motors, verklaarde: “De Flying Spur blijft ongeëvenaard in de manier waarop hij toonaangevend comfort combineert met opmerkelijk dynamische capaciteiten. Hij is de perfecte keuze voor de klant die op zoek is naar ultieme verfijning gekoppeld aan opwindende rijprestaties.”

 

De Bentley Flying Spur V8 S beleefde zijn wereldpremière op het voorbije autosalon van Genève. De eerste exemplaren worden vanaf deze zomer geleverd.

 

Meer vermogen en scherpere handling bij ongewijzigd eersteklas comfort

De gerenommeerde 4,0-liter twinturbo-V8 S-motor levert voortaan 528 pk/388 kW, dat is 21 pk meer dan de motor van de V8 met 507 pk/373 kW. Vanaf 1.700 t/min. levert hij een machtig koppel van 680 Nm. Zo accelereert de Flying Spur V8 S van 0 tot 100 km/u in amper 4,9 s, dat is nog 0,3 s sneller dan de al bijzonder atletische V8. Zijn topsnelheid bedraagt 306 km/u.

 

Het extra vermogen gaat niet ten koste van de indrukwekkende energetische efficiëntie en CO2-uitstoot van de V8, die nog steeds een rijbereik van ruim 830 km mogelijk maakt met één volle tank. De nieuwe Flying Spur V8 S verbruikt gemiddeld 10,9 l/100 km, wat resulteert in een CO2-uitstoot van 254 g/km.

 

Deze combinatie van vermogen en energie-efficiëntie is het resultaat van een waaier aan geavanceerde technologieën die bij het ontwerp van de Bentley V8-motor werden toegepast. De variabele cilinderuitschakeling, waarbij vier van de acht cilinders worden uitgeschakeld bij deellast, beperkt het verbruik zonder de souplesse van de motor te benadelen. Indien meer vermogen vereist is, schakelt de motor automatisch en naadloos weer over op acht cilinders.

 

De hoogtechnologische V8-motor maakt ook gebruik van directe injectie onder hoge druk, lageweerstandslagers, een geavanceerd thermomanagement, energierecuperatie en een innovatief turbo-ontwerp voor meer efficiëntie.

 

Wijzigingen aan de afstelling van zowel de motor als de versnellingsbak zorgen voor een nog scherpere respons en maken dat het vermogen van de Flying Spur V8 S bij nog lagere toerentallen beschikbaar is. In S-modus reageert het gaspedaal nog scherper en laat de versnellingsbak ook remmen op de motor toe. De achtste versnelling wordt in S-modus uitgeschakeld, de gekartelde schakelpeddels aan het stuur passen bij het sportievere karakter van de wagen.

 

Volgens moderne Bentley-traditie wordt het vermogen via de vier wielen op de weg overgebracht in 40/60-verhouding, voor een veilig en dynamisch rijgedrag in alle weg- en weersomstandigheden.

 

Behalve meer vermogen en koppel kreeg de Flying Spur V8 S ook een sportievere afstelling van de ophanging, voor een verbeterde handling en koetswerkcontrole, terwijl de zelfregulerende pneumatische ophanging met dubbele dwarsdriehoeken vooraan en meerarmige constructie achteraan en continue demperregeling garanderen dat de legendarische finesse van de Flying Spur behouden blijft.

 

Een zorgvuldige afstelling van de permanente demperregeling (CDC) helpt de handling te verbeteren met een minimale impact op het rijcomfort.

 

De elektronische stabiliteitscontrole werd eveneens geoptimaliseerd voor de Flying Spur V8 S. De nieuwe afstelling laat meer wielspin toe bij hogere snelheden en het motorkoppel wordt sneller weer opgebouwd na een ingreep van het systeem. Zo kan de sportieve bestuurder het volledige potentieel van het meer dynamische onderstel en het hogere vermogen nog beter benutten. Als optie zijn carbon-keramische remmen met rood of zwart gelakte remklauwen beschikbaar.

 

Ondanks de prestatiegerichte wijzigingen aan het onderstel behoudt de Flying Spur V8 S zijn luxueuze zachtheid en gerenommeerde capaciteit om personen in ongeëvenaard comfort te vervoeren.

 

Sportieve designdetails verraden dynamische ambities

Aan de buitenzijde is de Flying Spur V8 S voorzien van donkere, sportieve details. Het iconische matrixrooster van Bentley is standaard in het zwart afgewerkt en verleent de Flying Spur V8 S samen met de achterdiffusor in glanzend 'Beluga' een imposante uitstraling.

 

De V8 S onderscheidt zich duidelijk met zijn specifieke en exclusieve radiatorrooster: een combinatie van een zwart rooster met een inzetstuk in koetswerkkleur. Een V8 S-embleem achteraan, specifieke drempellijsten en gelakte 20-duimsvelgen met open spaken – naar analogie met die van de Continental GT V8 S – beklemtonen het karakter van dit model.

 

Voor wie een nog extremere look verkiest, is de Flying Spur V8 S ook verkrijgbaar met agressieve donkere stijlelementen. Tot de mogelijkheden behoren een verdonkerde behuizing van de lichten (voor- en achteraan), glanzend zwarte buitenspiegelbehuizingen en unieke glanzend zwart gepolijste 21-duims zesspaaksvelgen van Mulliner Driving Specification.

 

Het interieur is perfect afgestemd op de sportieve buitenkant van de auto. Fineer in pianozwart en een driespakig sportstuur zijn standaard, de gekartelde afwerking aan de schakelpook en de schakelpeddels maakt de rijervaring nog tastbaarder. Uniek voor de V8 S zijn de tweekleurige zetels met een contrasterende centrale dakstijl. In de hoofdsteunen is een V8 S-embleem gestikt.

 

Nog meer keuze voor de Flying Spur 2016

Om de Flying Spur nog aantrekkelijker te maken, voegde Bentley een waaier aan uitzonderlijke opties toe aan het aanbod.

 

De W12 en V8 S-modellen zijn voortaan optioneel verkrijgbaar met bekleding in semi-anilineleder. Deze ledersoort van de hoogste kwaliteit verleent het interieur een nog comfortabelere, luxueuzere en natuurlijkere uitstraling.

 

Een hedendaagse afwerking van de lederen zetels met rechte biezen creëert visuele impact, terwijl de Mulliner Driving Specification is afgewerkt met een klein diamantpatroon, een verwijzing naar de afwerking van Britse maatwerkjassen.

 

Flying Spur: gracieus, krachtig en individueel

Met zijn ongeëvenaarde mix van moeiteloze rijprestaties, buitengewoon vakmanschap en geïntegreerde technologie kroont de Flying Spur zich terecht tot de meest verfijnde luxeberline ter wereld.

 

Het designteam van Bentley ontwikkelde een atletische wagen die traditionele Bentley-stijlelementen combineert met een sportieve uitstraling. Scherpe karakterlijnen lopen uit in een gespierde achterzijde, terwijl de leddagrijlichten, subtiel glanzende elementen en een waaier aan lichtmetalen velgen de Flying Spur een moderne, hedendaagse toets verschaffen.

 

Binnenin creëerde Bentley een luxueus en ruim interieur met geavanceerde geluidstechnologie en elektronica, geïntegreerd in gracieus afgewerkt leder en houtfineer.

 

De Flying Spur zit boordevol technologie, die hem tot een ideale plek voor werk of ontspanning onderweg maakt. Een innovatieve afstandsbediening, die met een druk op de knop tevoorschijn komt uit de met fineerhout afgewerkte middenconsole, maakt het mogelijk om de klimaatregeling en het infotainmentsysteem van de wagen te bedienen vanuit de comfortabele achterzetels; de optionele Multimedia Specification brengt een uitgebreid Rear Seat Entertainment-systeem aan boord.

 

De Flying Spur is beschikbaar met een wifi-hotspot voor connectiviteit onderweg en bewijst zo nogmaals dat hij de ultieme wagen is voor werk en ontspanning.

Contacteer ons
Sylvie Huwart Press Relations, Bentley Belgium, a division of s.a. D'Ieteren n.v.
Sylvie Huwart Press Relations, Bentley Belgium, a division of s.a. D'Ieteren n.v.
Over Bentley Brussels

Press room Bentley Brussels voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018. Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018. Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 


NL : © 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   


Bentley Brussels
Grote Baan 399, Grand Route
B-1620 Drogenbos