BENTLEY EXP 12 SPEED 6e CONCEPT

BENTLEY EXP 12 SPEED 6e CONCEPT

DE ELEKTRISCHE LUXEWAGEN

§  Moeiteloos, exclusief en opwindend, de Bentley EXP 12 Speed 6e concept introduceert de ervaring van ultieme luxe in het segment van elektrische voertuigen

§  Luxueuze klantbehoeften ingelost door Bentleys normen op het vlak van vakmanschap en verfijning, met elektrische aandrijving en GT-kwaliteiten

§  Bentleys visie omvat snel opladen via inductie en geconnecteerde conciërgediensten aan boord

§  EXP 12 Speed 6e concept moet publieke en klantenfeedback meten om Bentleys toekomstige luxestrategie vorm te geven

§  Concept demonstreert toekomstige evolutie op het vlak van Bentley in- en exterieurdesign

Bentley Motors heeft op het autosalon van Genève 2017 de EXP 12 Speed 6e concept voorgesteld, waarmee het merk zijn stempel wil drukken op het elektrische luxesegment.

Wolfgang Dürheimer, voorzitter en CEO van Bentley Motors, verklaarde: “Met de EXP 12 Speed 6e concept wil Bentley zijn stempel drukken op elektrisch autorijden in de luxesector, met gepaste technologie, hoogwaardige materialen en een niveau van verfijning dat je van een echte Bentley mag verwachten. Dit concept stelt ons in staat om in contact te komen met luxeklanten en feedback te verzamelen over onze aanpak. Bentley is vastbesloten om een elektrisch model aan te bieden in zijn toekomstige portefeuille en we zijn geïnteresseerd om feedback te krijgen omtrent dit concept.”

 

De luxe van elektrisch rijden: moeiteloos, exclusief en opwindend

Een volledig elektrische Bentley zal niet afdoen aan de kwaliteit, verfijning en hoge prestaties die verwacht worden van het luxemerk. Die gerenommeerde Bentley-kenmerken, zoals onmiddellijke, moeiteloze koppelopbouw en een rijbereik op GT-niveau worden gecombineerd met nieuwe performante technologieën die bijdragen aan een ongeziene ervaring, zoals snel opladen via inductie en grensverleggende on-board conciërgediensten.

Bentleys visie bestaat erin om klanten te laten genieten van snel opladen via inductie en een rijbereik dat beantwoordt aan de vereisten voor een GT. Een elektrische Bentley zou bijvoorbeeld in staat zijn om met slechts één laadbeurt van Londen naar Parijs of van Milaan naar Monaco te rijden. Verder wordt de beleving aan boord voor zowel de bestuurder als de passagier verbeterd dankzij de integratie van ultramoderne technologieën.

Doorheen het luxueus ingerichte interieur van de EXP 12 Speed 6e is een duidelijke fusie tussen innovatieve technologie en mooie materialen merkbaar, wat ervoor zorgt dat het gebruik van technologie niet koud of emotieloos overkomt. Zo bestaat de volledige middenconsole uit een massief stuk elegant gebogen glas en met een hogeresolutie OLED-scherm. Alle belangrijke bedieningselementen, zoals voor de navigatie, het entertainment en de klimaatregeling, zijn van hieruit toegankelijk.

De bedieningselementen voor media, communicatie, navigatie en voertuiginstellingen zijn ondergebracht in handgemaakte onderdelen van geslepen glas. Verder bevinden zich twee knoppen bovenaan het weggesneden stuurwiel: de ene biedt een onmiddellijke vermogensboost, de andere de mogelijkheid om de snelheid te beperken, bijvoorbeeld in stedelijke gebieden. De passagier heeft op zijn beurt een eigen bedieningspaneel dat toegang biedt tot sociale media, e-mail en entertainment.

Rond de versnellingspook, de Bentley Dynamic Drive-schakelaar en in de fineerhouten deurpanelen werden prachtige koperen elementen geïntegreerd om het elektrische potentieel van de nieuwe krachtbron te benadrukken.

Het intelligente infotainmentsysteem van de wagen is het centrale brein om toegang te krijgen tot tal van diensten met behulp van connected-car apps.

 

Luxedesign van de toekomst

Aan de buitenkant is het iconische Bentley-honingraatrooster voorzien van een complexe 3D-geometrie en gerookte afwerking met koperen accenten die de Bentley EXP 12 Speed 6e identificeren als een volledig elektrisch voertuig. Wanneer de auto rijdt, licht het ‘6e’ logo op in een opvallend, levendig wit.

Het exterieurdesign is een combinatie van gespierde, atletische oppervlakken, geïnspireerd door de hedendaagse architectuur, de natuur en de aerodynamische vormen van vliegtuigrompen.

Het geeft een natuurlijke evolutie weer van Bentleys design-DNA en blikt vooruit naar het design van de toekomst. Daarbij tilt het de beroemde powerline naar een nieuw niveau. In combinatie met de gespierde proporties en een atletische pose door het gebruik van een korte overhang vooraan, een lange motorkap, een laag radiatorrooster en een brede achterkant, knipoogt de stijl van het exterieur naar de hoogwaardige prestatiemogelijkheden van de wagen.

De twee aparte ventilatieopeningen in de motorkap fungeren als zeer effectieve koellichamen die de batterij en aandrijving van extra koeling voorzien. De buitenspiegels – camera’s in plaats van traditioneel reflecterend glas – zijn buitengewoon strak en geïnspireerd door de sculpturale vormen van stealthvliegtuigen.

Wanneer snel opladen via inductie niet beschikbaar is, kan de EXP 12 Speed 6e worden aangesloten op het lichtnet via de extra oplaadaansluiting die subtiel verborgen zit achter de nummerplaat achteraan.

 

Een verbintenis tot een elektrische toekomst

Bentley is ervan overtuigd dat het concept discussiemogelijkheden zal bieden met toekomstige kopers van luxewagens – millennials, personen uit de C-generatie en opkomende rijken in groeimarkten – om te peilen naar hun verwachtingen op het vlak van toekomstige elektrische voertuigen.

De strategie van het luxemerk op vlak van elektrische wagens bestaat erin om de komende jaren plug-in hybride modellen te introduceren binnen het Bentley-gamma, te beginnen met de Bentayga in 2018.

 

Informatie voor redacteurs

Bentley Motors is 's werelds meest gewaardeerde luxemerk. Het hoofdkwartier in Crewe huisvest alle activiteiten, van design, onderzoek en ontwikkeling tot engineering en productie, en dat voor de vier modellenreeksen van de onderneming: Continental, Flying Spur, Bentayga en Mulsanne. De combinatie van verfijnd vakmanschap, steunend op vaardigheden die van generatie op generatie werden doorgegeven, met technische expertise en toonaangevende technologie is uniek en eigen aan Britse luxemerken zoals Bentley. Het is tevens een toonbeeld van hoogwaardige Britse productie op zijn best. Bentley stelt ongeveer 4.000 personen te werk in Crewe.

Contacteer ons
Sylvie Huwart Press Relations, Bentley Brussels, a division of s.a. D'Ieteren n.v.
Sylvie Huwart Press Relations, Bentley Brussels, a division of s.a. D'Ieteren n.v.
Over Bentley Brussels

Press room Bentley Brussels voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018. Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018. Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 


NL : © 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   


Bentley Brussels
Grote Baan 399, Grand Route
B-1620 Drogenbos