Bentley Continental GT Speed Breitling Jet Team Series Limited Edition

Bentley Continental GT Speed Breitling Jet Team Series Limited Edition

Beperkte reeks van zeven Continentals GT Speed, geïnspireerd door beroemde straalvliegtuigen.

Bentley tilt zijn typische mix van luxe en prestaties naar ongeziene hoogtes met de lancering van de Continental GT Speed Breitling Jet Team Series. Deze exclusieve reeks is beperkt tot slechts zeven auto’s, elk geïnspireerd door een van de zeven Breitling Jets.

Het Breitling Jet Team, dat bekend is om zijn precisie, snelheid en durf, maakt deze zomer een grootse en heroïsche promotietournee door de Verenigde Staten en Canada. Naar aanleiding van dat spektakel heeft de Mulliner-afdeling van Bentley zich over de Continental GT Speed gebogen om hem te tooien met de kenmerkende look van de Breitling Jets en zo extreem maatwerk te verzoenen met immens hoge snelheden.

 

Het koetswerk is gelakt in een tweelkeurige combinatie van Hallmark en Onyx, met opvallende details in het typische geel van Breitling, als verwijzing naar de typische look van de L-39 Albatros Jets. Dit unieke kleurenpalet wordt doorgetrokken in het interieur, met uniek vormgegeven zetels getooid met accenten in Breitling-geel.

 

Dit is maatwerk op het hoogste niveau. Iedere auto is genummerd overeenkomstig een van de zeven Breitling Jets. Op het dashboardpaneel in koolstofvezel prijkt een afbeelding van de zeven jets in hun typische Avenger-vliegformatie, waarbij het betreffende vliegtuig in Breitling-geel gekleurd is.

 

Tegelijk stemde Mulliner ook het leder en de stiksels af op het typische Breitling-geel en ontwierp het een reeks logo’s en grafische elementen voor de hoofdsteunen, met het nummer van de auto en het vliegtuig waarop hij geïnspireerd is. Ook de drempellijsten zijn genummerd.

 

De beperkte reeks debuteert op 31 juli tijdens de Boeing Seafair Airshow in Seattle, waar het Breitling Jet Team optreedt. De sleutel van elke auto wordt overhandigd door de piloot van het overeenkomstige vliegtuig, die de kersverse eigenaar eerst meeneemt voor een vlucht in de jet die als inspiratie diende voor zijn of haar auto.

 

Mulliner-directeur Geoff Dowding verklaarde: “De Continental GT Speed Breitling Jet Team Series illustreert het nivau van maatwerk dat Mulliner zijn klanten kan aanbieden. De creatie van deze zeer speciale reeks was een boeiende ervaring voor het hele team, dat inspiratie putte uit de grote tournee van het Breitling Jet Team.”

 

Mulliner – uniek design

 

Mulliner is de afdeling die een antwoord biedt op de wensen van Bentleys meest veeleisende klanten. Limited Editions van Mulliner zijn een uiting van zorgvuldig uitgekozen en inspirerende thema's. Ze kunnen elk afzonderlijk een bijzondere betekenis hebben voor klanten in specifieke markten, maar wat ze alle gemeen hebben, is het Mulliner-vakmanschap van het hoogste niveau – dat het luxeconcept van Bentley naar ongeëvenaarde hoogtes tilt.

 

Mulliner Limited Editions hebben een uniek design en hebben daardoor alle het potentieel om uit te groeien tot een instant classic – begeerd door velen, maar slechts bestuurd door de happy few.

 

Meer informatie over Mulliner vindt u op www.bentleymotors.com.

 

Breitling Jet Team

 

Het Breitling Jet Team, dat wordt gesteund door het onafhankelijke Zwitserse horlogebedrijf Breitling, is het grootste professionele team van burgerlijke stuntpiloten die optreden met straalvliegtuigen. Het team telt zeven L-39 C Albatros-straaljagers die snelheden tot 900 km/u kunnen halen en op amper enkele meters van elkaar kunnen vliegen.

 

Het van oorsprong Franse team, dat wereldwijd geroemd wordt voor zijn precisie en naadloze coördinatie tijdens vliegstunts aan hoge snelheid, zal zijn ongeëvenaarde vliegkunsten op 31 juli voor het eerst demonstreren in Noord-Amerika.

 

Contacteer ons
Sylvie Huwart Press Responsible, Bentley Belgium
Sylvie Huwart Press Responsible, Bentley Belgium
Over Bentley Brussels

Press room Bentley Brussels voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.
  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 


Bentley Brussels
Grote Baan 399, Grand Route
B-1620 Drogenbos