Bentley Bentayga Mulliner

Bentley Bentayga Mulliner

Op het salon van Genève onthulde Bentley een bijzondere editie van de Bentayga, ontwikkeld door Mulliner, de maatwerkafdeling van het luxemerk uit Crewe.

Deze gelimiteerde reeks kan rekenen op een riante uitrusting met de meest exclusieve materialen, en wordt zo meteen de nieuwe maatstaf voor dit luxesegment.

De exclusiviteit van de Bentley Bentayga Mulliner valt meteen op door de (optionele) tweekleurige koetswerklak en de verchroomde bumpers en luchtroosters. Ook de zijschorten zijn in koetswerkkleur gelakt. Tal van details trekken de aandacht naar de exclusieve Paragon 22-duimsvelgen van Mulliner.

Het interieur is een toonbeeld van het artisanale vakmanschap van Mulliner; hier ervaren de inzittenden ultieme luxe. Het instrumentenbord is afgewerkt met specifiek inleghout, dat volledig met de hand vervaardigd werd en het schitterende Mount Rose-massief voorstelt. Het wordt gecombineerd met bijzonder donker Burr Walnut-inleghout dat rondom werd aangebracht.

Deze specifieke inzetstukken zijn te combineren met een van de zeven kleuren die mogelijk zijn voor de exclusieve zetelbekleding. De zetels worden afgewerkt met uniek borduurwerk en contrasterende stiksels. De deurdrempels zijn voorzien van een verlicht Mulliner-opschrift en via ledtechnologie projecteert de wagen ’s avonds een Bentley-embleem als welkom op de grond. Via de ‘My mood’-optie kan de sfeerverlichting gepersonaliseerd worden in 15 verschillende kleuren.

De Bentayga Mulliner biedt ook nog andere exclusieve uitrusting, zoals een geïntegreerd koelvak in de middenconsole achterin. De bijbehorende champagneglazen werden op maat gemaakt door Cumbria Crystal.

Van de Bentley Bentayga Mulliner zullen slechts een beperkt aantal exemplaren beschikbaar zijn. Deze modellen worden vanaf de lente van 2017 op bestelling gebouwd. Ze worden aangedreven door de 6.0 liter W12-motor die 600 pk en 900 Nm levert.

 

Informatie voor redacteurs

Bentley Motors is 's werelds meest gewaardeerde luxemerk. Het hoofdkwartier in Crewe huisvest alle activiteiten, van design, onderzoek en ontwikkeling tot engineering en productie, en dat voor de vier modellenreeksen van de onderneming: Continental, Flying Spur, Bentayga en Mulsanne. De combinatie van verfijnd vakmanschap, steunend op vaardigheden die van generatie op generatie werden doorgegeven, met technische expertise en toonaangevende technologie is uniek en eigen aan Britse luxemerken zoals Bentley. Het is tevens een toonbeeld van hoogwaardige Britse productie op zijn best. Bentley stelt ongeveer 4.000 personen te werk in Crewe.

Over Bentley Brussels

Press room Bentley Brussels voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.
  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 


Bentley Brussels
Grote Baan 399, Grand Route
B-1620 Drogenbos