BENTLEY BENTAYGA DIESEL

BENTLEY BENTAYGA DIESEL

MOEITELOOS RIJPLEZIER IN ONGEEVENAARDE LUXE

▪▪ De eerste diesel van Bentley combineert kracht en verfijning met een groot rijbereik
▪▪ Nieuwe generatie 4,0-liter V8 met drievoudige drukvoeding levert topvermogen van 435 pk en 900 Nm koppel
▪▪ De snelste diesel-SUV ter wereld: 0 tot 100 km/u in 4,8 s en een topsnelheid van 270 km/u
▪▪ Typische kwaliteiten van een GT voor elk terrein aangevuld met een rijbereik van meer dan 1.000 km
▪▪ Laagste CO2-uitstoot van alle Bentley-modellen: 210 g/km

Bentley Motors heeft alle details vrijgegeven van het eerste dieselmodel ooit in de geschiedenis van het iconische Britse merk: de Bentayga Diesel.

Het hart van de snelste en krachtigste luxe-diesel-SUV is een gloednieuwe en technisch bijzonder geavanceerde 4,0-liter V8-motor met 32 kleppen en drievoudige drukvoeding. Met een vermogen van 435 pk en 900 Nm koppel haalt de Bentayga Diesel een maximumsnelheid van 270 km/u en sprint hij van 0 tot 100 km/u in 4,8 s.

De ingenieurs van Bentley in Crewe ontwikkelden een V8 die garant staat voor de authentieke Bentley-rijervaring. Het maximumkoppel is al vanaf zeer lage toerentallen (1.000 t/min.) beschikbaar, waardoor de Bentayga Diesel zonder de minste moeite uit de startblokken schiet.

Dankzij de integratie van nieuwe schone technologie heeft de Bentayga Diesel bovendien de laagste CO2-uitstoot van alle Bentley-modellen en een rijbereik van meer dan 1.000 km – zo geraakt hij bijvoorbeeld van Londen tot Verbier, Bordeaux of de Schotse Highlands met één volle tank.

In het interieur behoudt de Bentayga Diesel alle innovatieve elementen, geavanceerde technologieën en de ambachtelijke luxe waarvoor de Bentley Bentayga bekend is.

Wolfgang Dürheimer, voorzitter en CEO van Bentley Motors, verklaarde: "De Bentayga Diesel vormt een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Bentley, aangezien hij de snelste luxe-SUV met een dieselmotor ter wereld is. Indrukwekkende kracht, GT-kwaliteiten en sublieme verfijning: dit is een echte Bentley. Alleen Bentley kan immers een auto bouwen die zo krachtig en tegelijk zo verfijnd is."

Sublieme V8 voor schone en krachtige prestaties

De Bentayga Diesel levert dezelfde dynamische prestaties als de Bentayga W12, maar combineert die daarenboven met schone technologieën en een groter rijbereik.

De 4,0-liter V8 van de nieuwste generatie, gekoppeld aan een automatische ZF-achtversnellingsbak, ontwikkelt 435 pk en 900 Nm koppel en is daarmee de beste in deze klasse. Twee sequentiële twinscroll-turbo's met variabele geometrie worden aangedreven door de uitlaatgassen, terwijl een derde elektrische compressor – gevoed door het innovatieve 48V-systeem van Bentley – in minder dan 30 microseconden op volle toeren draait om het zogenaamde turbogat te elimineren. Het resultaat is een moeiteloze en vloeiende vermogensontwikkeling over het volledige toerentalbereik – voor een sublieme Bentley-rijervaring.

Zo sprint de Bentayga Diesel in 4,8 s van 0 tot 100 km/u en haalt hij een maximumsnelheid van 270 km/u.

Het indrukwekkende koppel is beschikbaar vanaf lage toerentallen, het maximumkoppel wordt al bij amper 1.000 t/min. vrijgegeven, voor ongeëvenaarde prestaties op de weg en voorbeeldige offroadcapaciteiten. De onmiddellijke krachtontplooiing gaat hand in hand met de toonaangevende finesse en performantie die klanten traditioneel van het merk verwachten.

Een aantal specifieke ontwikkelingen bezorgen het nieuwe model een weergaloos verfijnd karakter. Zo werd het uitlaatsysteem op maat bijvoorbeeld akoestisch aangepast om zo stil mogelijk te zijn.

De toevoeging van een SCR-katalysator (Selective Catalytic Reduction) draagt bij tot een lagere uitstoot van stikstofoxides. Samen met het stop-startsysteem van Bentley maakt deze technologie van de Bentayga Diesel een toonbeeld van geavanceerde motorefficiëntie, met een best-in-class CO2-uitstoot van 210 g/km en een rijbereik van meer dan 1.000 km tussen twee tankbeurten.

Hedendaags luxueus Brits design

De Bentayga Diesel demonstreert hetzelfde authentieke en moderne luxedesign als zijn W12-stalgenoot, maar beschikt ook over een aantal unieke stijlelementen.

Op de onderrand van de voordeuren prijkt een V8 Diesel-embleem, de uitlaatpijpen onderscheiden zich door een nieuw Bentley 'twin-quad'-design, een subtiele verwijzing naar de nieuwe krachtbron die onder de motorkap schuilt.

Tot de andere onderscheidende exterieurkenmerken behoren een fors zwart radiatorrooster met chroomomlijsting en een centrale verticale chroomlijst. Lichtmetalen tienspaaksvelgen van 20 duim zijn standaard, optioneel zijn ook nieuwe 21-duimswielen van Mulliner Driving Specification verkrijgbaar – in een zilver of grijs gelakte afwerking (die laatste met gepolierde accenten aan de spaken en de velg).

De cockpit van de Bentayga bepaalt nieuwe normen op het vlak van luxe en precisie, met extreem nauwgezette toleranties tussen het uitgelezen fineerhout en de metalen elementen.

De handgeselecteerde fineersoorten – inclusief een nieuwe afwerking in Liquid Amber die debuteert in de Bentayga Diesel – vormen pure en elegante vlakken doorheen het interieur. Elk van de 15 stukken worden door de vaklui van Bentley gevormd, met de voor Bentley typische aandacht voor het detail.

Net als iedere Bentley kan ook de Bentayga Diesel worden toevertrouwd aan de ambachtslieden van Mulliner, de maatwerkafdeling van Bentley die alle persoonlijke wensen van klanten vervult.

De Bentayga kan worden uitgerust met een geïntegreerde Mulliner picknickset, inclusief koelkastje, op maat gemaakt Linley-porselein en -bestek, kristallen glazen en een extra opbergcompartiment. Voor maximaal comfort bij een maaltijd in open lucht kunnen de compartimenten van de set afzonderlijk gebruikt worden als stoeltje.

Ook een op maat gemaakte mechanische Mulliner Tourbillon by Breitling behoort tot de mogelijkheden voor het interieur. De Mulliner Tourbillon, een van de meest complexe uurwerkmechanismes, wordt regelmatig automatisch opgewonden door een speciaal en uiterst precies opwindmechanisme in de auto. Dit meesterwerk is afgewerkt in massief goud (roze of wit goud), met naar keuze een wijzerplaat in paarlemoer of zwart ebbenhout en acht diamanten uuraanduidingen.

Moeiteloze Bentley-prestaties, ongeacht het weer of terrein

Het ontwikkelingsprogramma van de Bentley Bentayga was het meest omvangrijke in de geschiedenis van het merk, met tests op vijf continenten. Van het stof en grind van Zuid-Afrika en de duinen van Dubai tot de modderige Britse weilanden rond Cheshire, en van -30°C aan de Noordkaap tot de verzengende hitte van de woestijn – de Bentayga heeft bewezen dat hij op elke ondergrond en zelfs in de meest extreme omstandigheden betrouwbare prestaties neerzet.

De Bentayga Diesel kan worden uitgerust met Bentley Dynamic Ride – de eerste elektrische actieve rolstabilisatie die gebruikmaakt van een ongeëvenaard 48V-systeem. Dit systeem compenseert ogenblikkelijk de zijdelingse rolbewegingen in bochten, die inherent zijn aan grotere voertuigen met een hoger zwaartepunt, en garandeert een optimaal contact met de weg, met als resultaat een maximum aan koetswerkstabiliteit, rijcomfort en een uitzonderlijke wendbaarheid.

Het adaptieve en reactieve systeem van Bentley levert een variabele torsieweerstand, waardoor de Bentayga op ieder moment zowel bijzonder dynamisch als comfortabel voor de dag komt, en dat voor alle inzittenden. De baanbrekende integratie van een 48V-systeem – dat in de Bentayga Diesel gebruikmaakt van een nieuwe lithium-ionaccu voor een nog grotere vermogensreserve – resulteert in een stille werking en directe respons, aangepast aan elk type terrein.

De Bentayga beschikt eveneens over een elektrisch bekrachtigde stuurinrichting (EPAS). Het nieuwe systeem verbetert de feedback naar de bestuurder en vrijwaart hem tegelijk van storende koppelreacties in het stuur, zowel op het terrein als op de weg. Het EPAS-systeem werkt tevens met een variabele vertanding van de tandheugel, voor een lichte en snelle stuurreactie bij lage snelheden en een meer ingehouden respons voor een uitmuntende stabiliteit bij hogere snelheden.

De Bentayga Diesel biedt een in deze klasse toonaangevend rijcomfort, stuurgevoel en handling dankzij de combinatie van een uiterst gesofisticeerd onderstel met de elektronische stabiliteitscontrole ESC. Naast de geavanceerde tractiecontrole (TCS) met verschillende modi heeft de Bentayga ook Hill Descent Control.

Die afdaalhulp regelt automatisch de voertuigsnelheid op steile afdalingen, waardoor de bestuurder zich ten volle kan focussen op het sturen en op obstakels voor de wagen. De snelheid kan worden ingesteld tussen 2 en 30 km/u, het systeem werkt bij een hellingsgraad van meer dan 5 %.

Net als iedere Bentley beschikt ook de Bentayga Diesel over een pneumatische ophanging, die de keuze biedt tussen vier verschillende modi: High 2, High 1, Normal en Low. De High 2-modus kan bijvoorbeeld manueel ingeschakeld worden wanneer op ruig terrein gereden wordt. Via een schakelaar in de koffer kan de gebruiker de achterophanging ook verlagen, bijvoorbeeld om in- en uitladen of het aankoppelen van een aanhanger te vereenvoudigen.

Innovatieve functies en geavanceerde technologieën

Een reeks ultramoderne rijbijstandssystemen en infotainmentfuncties voor meer veiligheid, comfort en gebruiksgemak maken van de Bentayga Diesel een innovatieve, geavanceerde en geconnecteerde luxe-SUV.

Via de Drive Dynamics Mode en optionele Responsive Off-Road Settings biedt hij de ruimste keuze aan on- en offroadinstellingen. Er zijn tot acht modi beschikbaar, waardoor de bestuurder met een draai aan de knop de perfecte dynamische instelling kan kiezen voor elk type weg of ondergrond. Die veelzijdigheid wordt nog aangevuld door Bentley Dynamic Ride (elektrisch geactiveerde actieve rolstabilisatie) en de elektrisch bekrachtigde stuurinrichting.

Dankzij de Responsive Off-Road Settings kan de bestuurder steeds de geschikte voertuiginstellingen kiezen voor verschillende types offroadgebruik, terwijl het Driver Information Panel informatie weergeeft over positie, overhelling, wieluitslag en -hoek, kompas en hoogte.

Met behulp van de adaptieve snelheidsregelaar (ACC) incl. Stop & Go, de predictieve ACC en Traffic Assist kan de bestuurder automatisch een vooraf ingestelde afstand tot zijn voorligger aanhouden. De predictieve ACC maakt gebruik van de navigatiegegevens, sensoren en camera's om te anticiperen op bochten, bebouwde kom-borden en wijzigingen in de snelheidsbeperkingen verder op het traject en kan de snelheid daaraan aanpassen, wat zowel het comfort als het brandstofverbruik ten goede komt.

Voor gebruik in een stedelijke omgeving zijn er in de Bentayga Diesel een aantal rijbijstandssystemen beschikbaar. Die systemen – zoals de verkeersbordenherkenning die een ruime selectie aan verkeersborden herkent en op het display weergeeft voor de bestuurder, de Rear Crossing Traffic Warning die radartechnologie gebruikt om te waarschuwen voor dwarsend verkeer achter het voertuig bij het achterwaarts verlaten van een parkeerplaats, en Top View, een systeem met vier camera's dat een algemeen beeld van de zone rond de wagen toont – werken hand in hand voor een nog hoger dagelijks gebruiksgemak.

Ook Park Assist is verkrijgbaar, het systeem dat automatisch geschikte parkeerplaatsen (zowel parallel aan als haaks op de rijrichting) herkent en vervolgens de besturing van de wagen overneemt om te helpen bij het parkeren, zelfs in nauwe en moeilijke plaatsen.

Tot de innovatieve systemen behoren voorts ook de Electronic Night Vision, die gebruikmaakt van infraroodtechnologie om 's nachts potentiële obstakels te detecteren, en een head-up display, dat de bestuurder helpt om zijn blik op de weg te houden en zo de veiligheid verhoogt.

Het infotainmentsysteem met een aanraakscherm van 8 inch in de Bentayga biedt eersteklas navigatietechnologie, 60 GB opslagruimte en keuze uit 30 talen.

De inzittenden achterin kunnen genieten van de invoering van de Bentley Entertainment Tablet, een uitneembaar Android-toestel van 10,2 inch met 4G, wifi en bluetooth voor eenvoudige en ultrasnelle connectiviteit onderweg.

Klanten kunnen voor de Bentayga Diesel kiezen tussen drie verschillende audiosystemen: Bentley Standard Audio, Bentley Signature Audio en Naim for Bentley Premium Audio. Dat laatst is het krachtigste systeem in het segment, met 1.950 watt, een netwerk van 18 luidsprekers en supertweeters voor een ongeëvenaarde weergave van zelfs de hoogste audiofrequenties.

Leveringen van de Bentayga Diesel aan klanten in Europa starten begin volgend jaar, gevolgd door Rusland, Zuid-Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Taiwan gespreid over de rest van 2017.

Meer details over de Bentayga op www.bentleyconfigurator.com.

Contacteer ons
Sylvie Huwart Press Relations, Bentley Brussels, a division of s.a. D'Ieteren n.v.
Sylvie Huwart Press Relations, Bentley Brussels, a division of s.a. D'Ieteren n.v.
Over Bentley Brussels

Press room Bentley Brussels voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018. Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018. Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 


NL : © 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   


Bentley Brussels
Grote Baan 399, Grand Route
B-1620 Drogenbos