Bentley Bentayga : de snelste, krachtigste, meest luxueuse en meest exclusieve SUV ter wereld

Bentley Bentayga : de snelste, krachtigste, meest luxueuse en meest exclusieve SUV ter wereld

De Bentley Bentayga verenigt ongeëvenaarde luxe met moeiteloze prestaties en dagelijks gebruiksgemak.

-          Een rasechte Bentley, die een ongeëvenaarde luxe combineert met sportieve prestaties, uitmuntende terreincapaciteiten en dagelijkse bruikbaarheid

-          Innovatieve en geavanceerde technologie: baanbrekende voorzieningen met de exquise merktypische luxe

-          De in het Britse Crewe ontworpen, ontwikkelde en gebouwde SUV vertaalt de luxe van Bentley naar nieuwe segmenten

-          Het sculpturale design en de elegante, tijdloze uitvoering verenigen een atletisch karakter met uitstraling

-          De werknemers van Bentley combineren vakmanschap en uitzonderlijke vaardigheden met moderne productietechnieken en materialen

-          Complexe details en nauwkeurig bewerkt hout, metaal en leder creëren een modern en luxueus, met de hand vervaardigd interieur

-          Moeiteloze Bentley-prestaties, ongeacht de weersomstandigheden of het terrein

-          Een nieuw en uiterst geavanceerd onderstel voor een onovertroffen wegligging en comfort

-          De volledig nieuwe, in Crewe gebouwde W12-motor paart een ongeëvenaard vermogen en koppel aan efficiëntie en raffinement voor de krachtigste en snelste SUV ooit

-          Het lanceringsmodel wordt later aangevuld met een ultraperformante, schone dieselmotor, een plug-in hybrideaandrijving en een model met zeven plaatsen

-          Volledige persmap, inclusief 360°-video, gedetailleerde technische beschrijvingen en interviews op www.bentleymedia.com

 

 

Enkele dagen geleden heeft Bentley Motors de volledige details van zijn toonaangevende nieuwe topmodel, de Bentayga, onthuld.

 

De Bentley Bentayga verenigt ongeëvenaarde luxe met moeiteloze prestaties en dagelijks gebruiksgemak.

 

Met zijn volledig nieuwe W12-motor is de Bentayga de snelste, krachtigste, meest luxueuze en meest exclusieve SUV ter wereld. Hij gaat prat op de onmiskenbare rijervaring van Bentley en onderscheidt zich door zijn innovatieve technologieën.

 

De in Crewe ontworpen, ontwikkelde en met de hand vervaardigde Bentayga is onmiddellijk herkenbaar aan zijn typische Bentley-stijl. Het sculpturale design en de elegante, tijdloze uitvoering verzekeren een perfecte balans tussen sportiviteit en zelfverzekerheid. Van de vier ronde ledkoplampen en het brede matrix-radiatorrooster tot de opvallende karakterlijn en gespierde heupen... Hij steekt zijn Bentley-DNA niet onder stoelen of banken.

 

De Bentley Bentayga kan schermen met 's werelds meest verfijnde auto-interieur en een ongeëvenaard nauwkeurige afwerking. De detailafwerking in metaal, hout en leder, die gekenmerkt wordt door naadloos op elkaar aansluitende onderdelen, staat aan de top van de moderne Britse luxe. Dit niveau van perfectie is enkel mogelijk dankzij de uitzonderlijke vaardigheden en expertise van de Bentley-medewerkers in Crewe.

 

Het hart van de nieuwe Bentayga is een volledig nieuwe 6,0-liter W12-motor met dubbele turbo. Deze machtige twaalfcilinder koppelt energie-efficiëntie en raffinement aan een overvloed aan vermogen en koppel. Met zijn 447 kW (608 pk) en 900 Nm stuwt hij de Bentayga in 4,1 s van 0 naar 100 km/u en verder naar een topsnelheid van 301 km/u en maakt hij hem tot 's werelds krachtigste en snelste SUV.

 

Wolfgang Dürheimer, chairman en chief executive van Bentley Motors, geeft tekst en uitleg: "De Bentayga is echt de Bentley onder de SUV's. Dankzij zijn ongeëvenaarde aandacht voor details, zijn toonaangevende terreincapaciteiten en zijn baanbrekende technologie creëert hij een nieuwe dimensie van luxe in het SUV-segment en garandeert hij een rasechte Bentley-ervaring in elke omgeving. Met deze buitengewone auto kijkt Bentley uit naar een opwindende periode van sterke groei en verkoopsucces. De Bentayga zet de volgende stap naar een bloeiende toekomst."

 

Hij beleeft zijn werelddebuut op de IAA in Frankfurt van 15 tot 27 september en de eerste exemplaren worden begin 2016 geleverd.

 

Meer details over de Bentayga, inclusief video-interviews met de voornaamste leden van het ontwerp- en ontwikkelingsteam, zijn beschikbaar op www.bentleymedia.com.

 

Innovatieve eigenschappen en geavanceerde technologie

 

Een reeks hypergeavanceerde rijbijstands- en infotainmentvoorzieningen, ontworpen om de veiligheid, het comfort en het rijgemak te verhogen, maken de Bentayga tot een innovatieve, geavanceerde en geconnecteerde luxe-SUV.

 

Met Bentley's 'Drive Dynamics Mode' en de optionele 'Responsive Off-Road Setting' biedt hij het breedste gamma rijmodi voor de weg en het terrein van alle wagens op de markt. Met een draai aan de knop kunnen bestuurders tot acht verschillende modi kiezen om voor elke ondergrond en elke situatie de perfecte dynamische afstelling te verzekeren. Die veelzijdigheid wordt nog aangevuld met het systeem 'Bentley Dynamic Ride' (elektrisch geactiveerde, actieve rolcontrole van 48V) en de elektrische stuurbekrachtiging (EPAS).

 

'Responsive Off-Road Setting' stelt klanten in staat om voor een brede waaier aan terreinen de ideale afstelling te selecteren, terwijl het informatiescherm voor de bestuurder gegevens zoals duikhoek, rolhoek, uitslag van assen, stuurhoek, kompas en hoogte aangeeft.

 

De adaptieve snelheidsregelaar (ACC) met Stop & Go, Predictive ACC en Traffic Assist helpt de bestuurder om een vaste afstand aan te houden ten opzichte van zijn voorligger. Predictive ACC gebruikt navigatiegegevens, sensoren en camera's om komende bochten, stadsgrenzen en wijzigingen in de snelheidsbeperking te voorspellen en de rijsnelheid aan te passen. Dat komt zowel het comfort als het brandstofverbruik ten goede.

 

In de stad kan de Bentayga-bestuurder rekenen op diverse rijhulpsystemen die samenwerken om het dagelijkse rijgemak te verhogen. Denk maar aan 'Traffic Sign Recognition', dat een brede waaier aan verkeersborden herkent en weergeeft op het scherm, 'Rear Crossing Traffic Warning', dat radartechnologie gebruikt om dwarsverkeer te detecteren wanneer men achteruit uit een parkeerplaats rijdt, en 'Top View', dat met behulp van vier camera's een 360°-beeld van de omgeving rond de auto creëert.

 

De Bentayga is ook verkrijgbaar met 'Park Assist', een systeem dat geschikte parkeerplaatsen (parallel met en haaks op de weg) detecteert en vervolgens het stuur overneemt om parkeermanoeuvres, zelfs in smalle en moeilijke plaatsen, te vergemakkelijken.

 

Andere innovatieve systemen waarmee de Bentayga kan worden uitgerust, zijn 'Electronic Night Vision', dat door middel van infraroodtechnologie potentiële obstakels op de weg opspoort, en het 'Head-Up Display', dat verstrooidheid tegengaat en de veiligheid verhoogt.

 

Het gloednieuwe, baanbrekende infotainmentsysteem met 8"-aanraakscherm van de Bentayga omvat een toonaangevend navigatiesysteem, een harde schijf van 60 GB en keuze uit liefst dertig talen.

 

De achterpassagiers kunnen gebruikmaken van de Bentley Entertainment Tablet, een uitneembaar Android-toestel met 10,2"-scherm, 4G, WiFi en Bluetooth voor een moeiteloze en snelle connectiviteit aan boord.

 

Bentayga-klanten krijgen de keuze tussen drie verschillende soundsystemen: Bentley Standard Audio, Bentley Signature Audio en Naim for Bentley Premium Audio. Dat laatste is het krachtigste systeem in dit segment, met een vermogen van 1.950 watt, een netwerk van achttien luidsprekers en super-tweeters voor een ongeëvenaarde weergave van de hoogste audiofrequenties.

 

Sculpturale vormen, scherpe lijnen en elegante uitvoering

 

De wielkasten, vleugels en motorkap houden sportiviteit en SUV-uitstraling in balans. De ultrascherpe Bentley-karakterlijnen en de gespierde heupen achteraan creëren een uitgesproken spanning in profiel en maken deel uit van de grootste eendelige aluminiumpersing in de auto-industrie. Typische Bentley-voorzieningen zoals het grote matrix-radiatorrooster en de B-vormige zijdelingse ventilatieopeningen geven de Bentayga een moderne, dynamische elegantie.

 

Het radiatorrooster wordt geflankeerd door vier opvallende, “zwevende” ledkoplampen. De lichten zijn naadloos verwerkt in de warmtegevormde aluminium voorvleugelpanelen. Innovatieve designkenmerken, zoals de discrete koplampsproeiers ingewerkt in het koetswerkkleurige hart van de buitenste lampen, getuigen van een opmerkelijke aandacht voor details.

 

Om het terreinvaardige karakter van de Bentayga in de verf te zetten heeft het designteam van Bentley een bodembescherming geïntegreerd in het onderste deel van de voorbumper, net onder het motief van de zwevende vleugels.

 

In de gesegmenteerde achterlichtblokken werd een nieuwe 'B'-vormige lichtsignatuur geïntegreerd, waarmee de Bentayga in het donker opvalt en onmiddellijk herkenbaar is.

 

De combinatie van geavanceerd design, innovatieve technologie en baanbrekende productietechnologieën zoals het gebruik van thermisch behandeld aluminium, resulteerde in een totale gewichtsbesparing van 236 kg in vergelijking met een klassieke koetswerkconstructie.

 

De Bentayga is standaard uitgerust met een glazen panoramadak. Het 1,35 m² glazen dak, dat bijna 60% van het totale dakoppervlak in beslag neemt, is opgesplitst in twee panelen. Het frontpaneel kantelt en schuift en het volledige glasoppervlak kan worden verdonkerd via een elektrisch rolscherm over de volledige lengte.

 

Het glazen dak wordt aan beide zijden geflankeerd door aluminium dakrails die twee verschillende afwerkingen combineren: een basis in zwarte hoogglans en een bovendeel in helder geanodiseerde afwerking.

 

Speciaal voor de Bentayga ontwierp Bentley een volledig gamma lichtmetalen velgen in maten van 20 tot 22 duim.

 

’s Werelds meest verfijnde interieur, met de hand vormgegeven door Bentley

 

Neem plaats in de nieuwe Bentayga en u treedt binnen in het meest verfijnde auto-interieur ter wereld, rijk aan handbewerkt hout en leder en nauwgezet ontwikkeld om een absolute perfectie af te leveren.

 

De aandacht voor details in metaal, hout en leder is een absoluut toonbeeld van moderne Britse luxe en is enkel te realiseren dankzij de uitzonderlijke expertise van het personeel in Crewe.

 

De cockpit van de Bentayga vestigt nieuwe normen op het gebied van luxe en nauwkeurigheid, met minuscule toleranties tussen de prachtig afgewerkte hout- en metaalaccenten. Het dashboard inspireert zich op de vorm van de iconische 'Bentley-vleugel', met schitterend afgewerkte oppervlakken die op elegante wijze van deur tot deur lopen over de bovenzijde van het instrumentenbord, onder de middenconsole en weer omhoog tussen het dashboard en de voetruimte van de passagier.

 

De met de hand geselecteerde fineersoorten vormen pure en elegante oppervlakken doorheen het interieur en elk van de vijftien onderdelen wordt door de ambachtslui van Bentley vervaardigd uit diverse fineersoorten en afgewerkt met de bekende aandacht voor details.

 

Sterk gepolijste, met de hand afgewerkte metaalelementen sieren het dashboard, de middenconsole en de deuren. De merktypische kartelafwerking op de keuzeschakelaar voor de rijmodi, de versnellingspook, de iconische 'bulls-eye'-verluchtingsopeningen en de trekschakelaars in “orgelregister”-look dragen bij tot de verfijning en de hoogstaande gevoelskwaliteit.

 

De weelderige voorzetels, stuk voor stuk met de hand vervaardigd in Crewe en met 22 verstelmogelijkheden (waaronder een verstelbaar zitkussen en dito rugsteunen), garanderen een uitmuntende ondersteuning en onberispelijk comfort voor alle omstandigheden. Dit weeldigere gevoel wordt nog versterkt door de massagefunctie met zes programma's en de zetelverwarming en -koeling.

 

Of men nu voor de vierzits- of vijfzitsconfiguratie kiest, alle lederen zetels in de Bentayga zijn verkrijgbaar met contrasterende stiknaden en een doorstikking in diamantpatroon voor de 'schouders' en zijsteunen als verwijzing naar de fijn afgewerkte Britse jachtvesten.

 

De Bentley-specialisten selecteren enkel de fijnste stierenhuiden, afkomstig uit koele Europese klimaten, natuurlijk gekleurd en nooit overdrukt. Klanten krijgen de keuze uit vijftien kleuren, in drie tweekleurige versies en een eenkleurige variant.

 

De vierzitsconfiguratie geldt als de ultieme uiting van design, comfort en luxe. De twee individuele achterzetels laten zich in achttien richtingen verstellen en omvatten een massage- en ventilatiefunctie, alsook voetsteunen. De met fineer afgewerkte achterconsole herbergt bijkomende functies zoals bekerhouders, royale opbergvakken en USB-aansluitingen.

 

Het weelderige gevoel wordt nog ondersteund door de vaste rugleuning, die het interieur van de koffer scheidt. Ook deze rugleuning is afgewerkt met de bekende doorstikking in diamantpatroon en omvat een skiluik. Ze vormt een afgesloten interieurruimte die nieuwe normen vestigt in het SUV-segment.

 

Het panoramisch zonnedak met geluiddempende tussenlagen over de hele lengte van het dak laat het interieur baden in natuurlijk zonlicht, dat de oppervlakken en details oplicht.

 

Activeer de handsfree achterklep (automatische opening met een voetbeweging) en u krijgt niet alleen toegang tot een grote, praktische opbergruimte, maar ook tot een van de andere unieke voorzieningen van de Bentayga: de optionele, uitklapbare ‘event seat’. Ideaal voor zij die even halt willen houden om te genieten van een fabelachtig natuur- of sportspektakel. De innovatieve, met leder beklede zetel sluit perfect aan bij de stijl van het interieur en verdwijnt naadloos en met de karakteristieke aandacht voor details in de achterkant van de auto.

 

Volledig nieuwe W12 – Energie-efficiëntie met ongeëvenaard vermogen en koppel

 

Het hart van de Bentayga is de volledig nieuwe, in Crewe gebouwde W12 TSI-motor. Deze ongeëvenaarde 6,0-liter twinturbomotor paart energie-efficiëntie en raffinement aan de luxe van een ongeëvenaard vermogen en koppel.

 

Hij is de meest technologisch vooruitstrevende twaalfcilindermotor ter wereld en ontwikkelt 447 kW (608 pk) bij 6.000 t/min en 900 Nm van 1.250 tot 4.500 t/min. Die machtige cijfers vertalen zich in even indrukwekkende prestaties. De Bentayga legt de sprint van 0 tot 100 km/u af in 4,1 s en haalt een topsnelheid van 301 km/u.

 

De nieuwe W12 combineert directe met indirecte injectie. Door naadloos over te schakelen tussen beide technologieën, maximaliseert de motor zijn rendement, beperkt hij zijn partikeluitstoot en optimaliseert hij zijn vermogens- en koppelontplooiing.

 

Zijn indrukwekkend lage CO2-uitstoot van 292 g/km wordt deels mogelijk gemaakt door het 'Variable Displacement'-systeem, dat in bepaalde omstandigheden de helft van de cilinders uitschakelt. Bij de cilinders in kwestie worden de in- en uitlaatkleppen, de brandstofinjectie en de ontsteking allemaal uitgeschakeld, zodat de motor draait als een zescilinder. Dat komt de energie-efficiëntie sterk ten goede.

 

De krachtbron wordt gekoppeld aan een achttrapsautomaat. Net als de vierwielaandrijving werd deze transmissie versterkt om de hoge eisen en de hoge koppelwaarden tijdens terreinritten het hoofd te bieden.

 

In Bentley's geavanceerde toepassing van stop-starttechnologie voor de Bentayga is ook een vrijloopfunctie verkrijgbaar: zo rust de motor niet alleen wanneer de auto stilstaat, maar ook bij stapvoetse snelheden.

 

Wanneer de bestuurder het gaspedaal loslaat in de vijfde tot achtste versnelling (bij snelwegsnelheden bijvoorbeeld), opent de auto de koppelomvormer, waardoor de motor in vrijloop gaat draaien en de auto kan freewheelen. Wanneer het gaspedaal opnieuw wordt ingetrapt, de auto bergaf begint te rijden of het systeem een snelheidsverhoging detecteert, wordt de transmissie opnieuw ingeschakeld.

 

Daardoor ziet de nieuwe W12 zijn energie-efficiëntie met 11,9% stijgen in vergelijking met de bestaande motor. In de toekomst wordt de Bentayga ook verkrijgbaar met een dieselmotor en plug-in hybrideaandrijving.

 

Tastbare luxe en terreincapaciteiten

 

Nooit eerder combineerde een auto echte luxe met terreincapaciteiten op dergelijke coherente wijze.

 

Het ontwikkelingsprogramma voor de Bentayga was het meest uitgebreide in de geschiedenis van het merk en bracht Bentley naar vijf continenten. Van zand en grind in Zuid-Afrika tot de duinen van Dubai en de modderige velden van Cheshire en van -30 °C in het hoge noorden tot een verzengende 50 °C in de woestijn. De Bentayga heeft zijn prestaties op elke ondergrond en in de meest extreme omstandigheden bewezen.

 

Ook reed hij meer dan vierhonderd ronden op de Nordschleife van het befaamde Nürburgring-circuit om de dynamische prestaties van zijn onderstel op punt te zetten en de aanverwante controle- en stabiliteitssystemen af te stellen. De unieke eigenschappen van de Nordschleife, zoals de grote topografische verscheidenheid, de diverse gripniveaus en de uiteenlopende bochtsnelheden maken hem tot de perfecte plaats om de snelste en krachtigste SUV ter wereld te ontwikkelen.

 

De Bentayga introduceert 'Bentley Dynamic Ride', 's werelds eerste elektrische actieve rolcontrole die gebruikmaakt een ongeëvenaard 48V-circuit. In bochten neutraliseert dit systeem meteen de laterale rolkrachten die inherent zijn aan het hogere zwaartepunt van dit soort auto's. Het garandeert ook een maximaal contact tussen de banden en het wegdek en een onovertroffen koetswerkstabiliteit, rijcomfort en wegligging.

 

Terwijl klassieke antirolstangen een compromis tussen koetswerkcontrole en rijcomfort vormen, biedt het adaptieve en reactieve systeem van Bentley een variabele torsiestijfheid, waarmee de Bentayga zowel dynamisch als comfortabel voor de dag komt, en dat voor alle inzittenen en op elk moment. Het baanbrekende gebruik van een 48V-systeem resulteert in stille, onmiddellijke responsen en een overvloed aan vermogen om elke rijomstandigheid het hoofd te bieden.

 

De Bentayga is ook voorzien van een elektrische stuurbekrachtiging (EPAS). Dit nieuwe systeem geeft de bestuurder meer feedback en vrijwaart hem tegelijk van storende koppelreacties in het stuur, zowel op het terrein als op de weg. Het EPAS-systeem werkt tevens met een variabele vertanding van de tandheugel, voor een lichte en snelle stuurreactie bij lage snelheden en een meer ingehouden respons voor een uitmuntende stabiliteit bij hogere snelheden.

 

De Bentayga blinkt uit door zijn ongeëvenaarde rijcomfort, stuurgevoel en wegligging dankzij de samenwerking tussen het hypergeavanceerde onderstel en de elektronische stabiliteitscontrole (ESC). Bovenop de gevorderde tractiecontrole (TCS) met verscheidene modi heeft de Bentayga ook een afdaalhulp (HDC).

 

HDC (Hill Descent Control) regelt automatisch de rijsnelheid op steile hellingen zodat de bestuurder zich ten volle kan concentreren op het stuur en de obstakels op zijn weg. De afdaalhulp kan worden ingesteld op snelheden tussen 2 en 30 km/u (zowel bij vooruit als achteruit rijden) en werkt op hellingen steiler dan 5%.

 

Zoals alle Bentley's beschikt de Bentayga over een luchtvering met meerdere standen. Bentayga-bestuurders krijgen de keuze uit vier standen: 'High 2', 'High 1', 'Normal' en 'Low'. High 2 kan bijvoorbeeld worden ingeschakeld om meer extreme terreinen te overwinnen. Klanten kunnen de luchtvering ook verlagen met een schakelaar in de koffer om zo het laden en het koppelen van een trailer te vergemakkelijken.

 

Personaliseringsopties en Mulliner-versie op maat

 

De Bentayga geeft een nieuwe betekenis aan de termen 'personalisering' en 'luxe op maat'. De mogelijkheden inzake lak, leder, fineer en lifestyle-uitrusting zijn onbeperkt en perfect afgestemd op de individuele koper.

 

Het standaardpalet alleen telt zeventien koetswerkkleuren en in het uitgebreide gamma zijn tot negentig tinten verkrijgbaar. Klanten krijgen ook de keuze uit vijftien types van luxetapijten, zeven met de hand vervaardigde fineersoorten en vijftien luxueuze afwerkingen voor het interieur. Zo kunnen ze hun wagen volledig naar wens aankleden. Daarnaast kunnen ze hun keuze maken uit een reeks speciaal voor de Bentayga ontworpen lichtmetalen velgen van 20 tot 22 duim.

 

Vanaf de lancering zullen zes lifestyle-pakketten verkrijgbaar zijn, waaronder twee stijlpakketten. Bovendien is de Bentayga leverbaar met de breedste waaier aan Lifestyle-accessoires die Bentley ooit heeft aangeboden. Klanten die interesse hebben in watersporten kunnen bijvoorbeeld de optionele laadhulp (Load-Assist Tray) en het opbergvak voor natte uitrusting (Wet Gear Stowage) bestellen.

 

Zoals alle Bentley's kan ook de Bentayga worden toevertrouwd aan de uiterst bekwame en toegewijde vaklui van Mulliner, die alle persoonlijke wensen van klanten vervullen.

Bij de lancering wordt de Bentayga verkrijgbaar met een schitterende geïntegreerde Mulliner Hamper-set compleet met koelkast, fijn Linley-bestek op maat, aardewerk en kristallen glazen, alsook een bergvak voor droge voeding. Voor meer comfort in de buitenlucht kunnen delen van deze picknickset worden verwijderd om ze als stoel te gebruiken.

 

Ook een op maat ontworpen, mechanische Mulliner Tourbillon van Breitling is als optie verkrijgbaar. De Mulliner Tourbillon, een van de meest complexe horlogemechanismes, wordt regelmatig automatisch opgewonden door een speciaal en uiterst nauwkeurig opwindmechanisme in de auto. Dit meesterwerk is bewerkt in massief goud (naar keuze roze of wit goud) en biedt de keuze tussen een paarlemoeren of zwarte ebbenhouten wijzerplaat, met acht diamanten indices.

 

Contacteer ons
Sylvie Huwart Press Relations, Bentley Belgium, a division of s.a. D'Ieteren n.v.
Sylvie Huwart Press Relations, Bentley Belgium, a division of s.a. D'Ieteren n.v.
Over Bentley Brussels

Press room Bentley Brussels voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018. Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018. Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 


NL : © 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   


Bentley Brussels
Grote Baan 399, Grand Route
B-1620 Drogenbos